Driekwart wil nachtmetro naar De Akkers

Driekwart van de mensen wil dat de nachtmetro mét passagiers doorrijdt naar De Akkers. Dat blijkt uit een poll van Nissewaard Lokaal op Facebook. Van de 390 mensen die de poll hebben ingevuld willen 291 mensen (75%) dat de metro met passagiers naar De Akkers rijdt. Daartegenover staan 99 mensen die het voldoende vinden dat de metro tot Spijkenisse Centrum rijdt.

De nachtmetro rijdt vanaf 1 januari 2018 op vrijdag- en zaterdagnacht een uur langer door. Eerder sprak de raad van Nissewaard zich uit tegen de komst van de nachtmetro na klachten van omwonenden. Inmiddels is bekend geworden dat de nachtmetro tot Spijkenisse Centrum zal rijden en vanaf daar zonder passagiers stapvoets en met gedoofde lichten naar het eindpunt De Akkers rijdt.

Nissewaard Lokaal vindt het niet uit te leggen naar de inwoners. “De metro rijdt wel door naar De Akkers om daar te keren, maar passagiers mogen niet mee, ” concludeert de partij. Die vindt dat het anders moet. Hoewel sommige partijen ook overlast vrezen van passagiers zal dat volgens Nissewaard Lokaal ook wel meevallen. “Dit zijn geen mensen die na een nacht lang stappen dronken naar huis gaan. Vaak betreft het mensen die met de laatste metro’s nog terug van werk komen of een late voorstelling hebben bezocht,” aldus de partij.

De partij wil komende maand toch proberen de raad te overtuigen om passagiers toe te staan mee te rijden tot De Akkers. “Omwonenden hebben aangegeven het liefst geen nachtmetro te hebben, maar als die zou komen dan in elk geval met inachtneming van de geluidsoverlast. Aan die voorwaarde is door stapvoets te rijden voldaan. Daarom staat niets in de weg om alsnog passagiers mee te nemen,” stelt Nissewaard Lokaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *