De maat is vol!

Nissewaard Lokaal en LieverLinks roepen op:
Stop met onkruidbranden

De maat is vol voor Nissewaard Lokaal en LieverLinks. De partijen willen dat de gemeente stopt met onkruidbranden nu opnieuw brand is ontstaan. Deze keer was het raak in Zuidland in een opslag aan de Raadhuisstraat. Al eerder ontstonden er in Spijkenisse brandjes aan schuttingen, coniferen en in schuurtjes. Wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) beloofde destijds verbetering.

Na de eerdere ophef besloot de gemeente om het onkruidbranden stop te zetten en tijdelijk heteluchtbranders in te zetten. Later besloot de gemeente om branders weer in te zetten, op voorwaarde dat er niet binnen 30 centimeter van bebouwing en schuttingen gebrand zou worden.

Hoewel zowel Nissewaard Lokaal en LieverLinks signalen doorspeelden dat er weldegelijk langs bebouwing en schuttingen gebrand zou worden, lijkt de ONS-wethouder hier niets mee te hebben gedaan.

Voor beide partijen is de maat vol. Eerder genomen maatregelen blijken geen effect te hebben als het gaat om het voorkomen van brand in en aan eigendommen van inwoners door het onkruidbranden. Ondanks afspraken gaat men toch door met branden dicht langs bebouwing, zo moesten raadsleden van Nissewaard Lokaal en LieverLinks met eigen ogen aanschouwen. Daarom vinden zij dat het onkruidbranden helemaal moet stoppen. Voor het straks compleet misgaat.

De partijen hebben in een mail aan wethouder Mijnans aangedrongen om helemaal te stoppen met onkruidbranden. Bovendien willen zij weten waarom er tegen de afspraken in toch meerdere keren onkruid is gebrand bij schuttingen en bebouwing.

Update 20.24 uur: Inmiddels heeft wethouder Mijnans aan LieverLinks laten weten het onkruidbranden per direct te stoppen.

Foto verbrande deur: Martijn de Bruijn/112-Zuidland.nl

2 gedachten over “De maat is vol!”

  1. Stop ermee! Nu ik thuis werk zie ik regelmatig mensen bezig met deze manier van onkruidbestrijding. Ik ben echt niet blij als ze iedere week met een brander langs de stoeprand gaan op 10 cm van mijn autobanden en kunststof bumpers. Daarbij zie ik ook mensen lopen met een gasfles op hun rug; onmenselijk en ze ademen de hele dag de brandlucht in. Misschien een idee om net zoals bij Secret Boss eens een dagje mee te werken. Overigens helpt het ook niet erg. Heb er diverse foto’s van als bewijs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *