Onkruid branden voorlopig verboden na vragen Nissewaard Lokaal

Wethouder Jan Willem Mijnans heeft het wegbranden van onkruid tijdelijk verboden, nadat deze week een schuurtje volledig afbrandde aan de Koolzaaddreef. Volgens fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal is de buurt aan een ramp ontsnapt. Volgens Hottentot is er op één van de foto’s bij de brand een gasfles te zien. Mijnans wil nu eerst met Reinis en de aannemer om de tafel zitten, voordat hiermee wordt verder gegaan.

Twee weken geleden vroeg Nissewaard Lokaal in de gemeenteraad om maatregelen, nadat een bezem in een garagebox aan de Paulus Potterstraat, door het onkruidbranden, ook al vlam vatte. De partij vernam uit meldingen dat brand door het wegbranden van onkruid vaker voorkwam. Naar verluid is ook de Toko in Noord hierdoor afgebrand. Wethouder Mijnans wilde dat in de raad van 17 juni jl. niet bevestigen, ‘omdat de verzekeraars nog met elkaar in gesprek zijn’.

Nissewaard Lokaal heeft gevraagd om op de hoogte te worden gehouden over de uitkomsten van het gesprek met Reinis en de aannemer.

Update 12:50 uur: Volgens het AD Voorne-Putten gaat het onkruid branden toch door. Nissewaard Lokaal heeft gevraagd om foto’s om als bewijs richting gemeentebestuur te sturen. Voor nu heeft Nissewaard Lokaal op basis van het AD artikel wel gevraagd aan de wethouder of de beweringen van het AD kloppen. Indien deze kloppen, dan wil Nissewaard Lokaal weten waarom het tijdelijke verbod toch wordt genegeerd.

Update 14.30 uur: Wethouder Mijnans heeft aan het AD Voorne-Putten laten weten dat het onkruid branden wel is gestopt. “Er is geen vuur aan te pas gekomen. Ik heb direct contact gezocht bij opdrachtgever Reinis en die legde uit dat werd gewerkt met een methodiek van hete lucht. Er is dus absoluut geen nieuw brandgevaar geweest. Het gebruik van heet water is een landelijk goedgekeurde methode,” zo laat hij weten aan het AD.

Foto’s: Martijn de Bruijn/112 Zuidland

1 gedachte over “Onkruid branden voorlopig verboden na vragen Nissewaard Lokaal”

  1. Hier reed zojuist weer zo’n brander langs, er is geen vlam te zien, maar het onkruid verbrandt terplekke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *