Bushalte Terras aan de Maas laat op zich wachten

De bushalte voor het appartementencomplex Terras aan de Maas, waar veel ouderen wonen, laat langer op zich wachten. Ondanks een eerdere toezegging van voormalig VVD-wethouder Christel Mourik wordt de buslijn in het nieuwe vervoerplan van EBS niet doorgetrokken. Nu de Hongerlandsedijk is afgesloten voor verkeer – door de werkzaamheden aan de tweede toren – is dit begrijpelijk, vindt Nissewaard Lokaal. Toch wilde de partij in de commissie Leefomgeving weten wanneer en hoe snel de eerdere toezegging alsnog wordt nagekomen.

In een memo aan de raad laat huidig wethouder Igor Bal (VVD) weten dat volgens planning de werkzaamheden aan de tweede toren begin van 2021 zijn afgerond. “Vanaf dat moment zou er dus een bus kunnen gaan rijden,” stelt de wethouder. Volgens hem is het ook noodzakelijk, te meer voor de woningen en andere voorzieningen voor ouderen bij de hoek Hongerlandsedijk – Oude Maasweg.

Hij laat dan ook weten dat na de vragen van Nissewaard Lokaal EBS op de hoogte is gesteld en bereid is gevonden om een routevoorstel te doen in het vervoerplan 2021 dat in het voorjaar 2020 zal worden opgesteld. Er van uitgaande dat de bouwactiviteiten tegen die tijd zijn afgerond.

1 gedachte over “Bushalte Terras aan de Maas laat op zich wachten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *