Brug in spits minder vaak heffen kan niet (aldus Rijkswaterstaat)

Rijkswaterstaat blijft bij haar standpunt dat het niet mogelijk is de Botlek- en Spijkenisserbrug in de spits minder vaak te heffen. Dat valt te lezen in de huis-aan-huiskrant De Botlek van 30 september 2015.

Eerder berekende Nissewaard Lokaal dat dit 33% tot 66% minder kan in de spits. Zeker met de uitbreiding van Moerdijk in de nabije toekomst zal het scheepvaartverkeer op de Oude Maas nog meer toenemen.

De partij baalt van het standpunt van de rijksdienst. “Rijkswaterstaat doet nu net of alle schepen afhankelijk zijn van het tij. Dit is niet juist”, stelt Nissewaard Lokaal. De partij heeft advies ingewonnen bij een gepensioneerd loods. Volgens hem is het zeker zo dat bepaalde grote zeeschepen vanwege de diepgang bij hoogwater moeten varen. Dit heeft ook te maken met de aanwezigheid van tunnelbakken op de rivier. Deze schepen kunnen ook moeilijk tot stilstand komen. Kleinere schepen kunnen echter wel voor anker dwars op de rivier stilgelegd worden.

De partij verbaast zich ook dat bij de vele storingen de schepen wel tot stilstand wisten te komen, maar dat dit normaal volgens Rijkswaterstaat schier onmogelijk is. Nissewaard Lokaal zal de wethouder vanavond vragen om onafhankelijk advies in te winnen om de conclusies van de partij te staven en met deze onafhankelijke deskundige de discussie met Rijkswaterstaat aan te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *