Bijna 85% wil bouwstop in Nissewaard

Bijna 85% van de mensen wil een bouwstop tot de bereikbaarheid aanzienlijk verbeterd is. Dat blijkt uit de reacties van mensen die hebben gereageerd op een oproep van Nissewaard Lokaal op Facebook. De partij vroeg de mensen om te kiezen tussen een bouwstop of toch huizen te bouwen vanwege de toenemende vraag naar woningen. De reacties werden gegeven voor het dinsdag misging met 3 vrachtwagens. Anders was de uitslag waarschijnlijk nog hoger uitgevallen, vermoedt Nissewaard Lokaal.

De partij reageert woensdagavond 10 juli op de perspectiefnota. Dit is als voorbereiding op de begroting 2020. Hieruit blijkt dat het financieel langzaam aan beter gaat met Nissewaard en dat de financiële risico’s op gronden afneemt. Hierdoor kan Nissewaard Lokaal terugkomen op een eerder standpunt. Toen moest Nissewaard Lokaal onder dwang van de slechte financiën toestaan dat er nieuwe woningen gebouwd zouden worden.

De partij heeft, nu het financieel weer beter lijkt te gaan, inwoners om advies gevraagd. Gezien de toenemende vraag naar woningen, ook in Nissewaard, vroeg de partij op Facebook inwoners naar hun mening. Bouwen om aan de vraag te voldoen of toch een bouwstop invoeren. Een ruime meerderheid van bijna 85% gaf aan, ondanks de behoefte aan woningen, toch eerst de bereikbaarheid te verbeteren. “Het is alle twee belangrijk,” luidde een van de reacties, “maar met meer huizen en geen betere infrastructuur loopt echt alles vast! Kijk nu maar wat er gebeurd als er iets in Botlektunnel of Spijkenisserbrug gebeurd! Mijn mening is eerst betere infrastructuur en dan meer huizen!”

Op basis van de inbreng van de inwoners, zal Nissewaard Lokaal vanavond aangeven niet meer in te kunnen stemmen met meer woningbouw. De partij wil prioriteit gaan geven aan de A4-zuid, of desnoods als voorloper een N4-zuid. Indien de gemeente ook een bouwstop invoert, hoopt de partij de urgentie duidelijk te kunnen maken aan Metropoolregio, provincie en Rijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *