Betere ondersteuning bij Whatsapp groepen in buurten

Nissewaard Lokaal wil betere ondersteuning van Whatsapp groepen die worden opgericht om de veiligheid in wijken te bevorderen. De partij pleit hier al langer voor, maar merkt dat de gemeente hier nog te weinig aandacht voor heeft. Ondanks toezeggingen in het coalitieakkoord. Nissewaard Lokaal ziet graag dat de gemeente een coördinerende rol oppakt door met richtlijnen te komen voor het op de juiste wijze opzetten van Whatsapp groepen en spelregels hoe ermee om te gaan.

Aanleiding voor deze oproep vormt de oprichting van een Whatsapp groep in de Schenkel. De aanvankelijke initiatiefnemer haakte af, omdat hij niet goed overzag op welke wijze hij hier de regie over kon houden.

Burgemeester Foort van Oosten gaf aan dat er heel veel voorbeelden waren van goede Whatsapp groepen binnen de gemeente. Chris Hottentot, fractievoorzitter van de partij, gaf in de raad aan dat het juist om de niet bestaande groepen ging. Hij riep op tot het meegeven van handvatten, zodat nieuwe groepen het wiel niet hoeven uit te vinden. Juist, omdat er vele goede voorbeelden zijn.

Burgemeester Van Oosten heeft toegezegd om hier naar te gaan kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *