Begroting 2022: Maak storingen in de openbare ruimte inzichtelijk

Nissewaard Lokaal wil dat het mogelijk wordt om langdurige storingen op straat te vermelden op de gemeentelijke website. De partij kreeg afgelopen jaar meerdere klachten van inwoners waarbij de straatverlichting een lange periode niet werkte. Onder meer in Spijkenisse-Noord en Groenewoud ondervonden inwoners veel overlast. De inwoners voelde zich door de gemeente niet serieus genomen, omdat de problemen na weken nog niet waren verholpen.

Toen Nissewaard Lokaal deze problemen voorlegde aan ONS-wethouder Jan-Willem Mijnans vertelde hij dat de gemeente afhankelijk is van andere, externe partijen, zoals City-Tec en Stedin. Het probleem is dat dit soort opdrachten ingepland moet worden en personeel beschikbaar moet worden gemaakt. Daarnaast is niet altijd de oorzaak van de storing meteen gevonden, waardoor er enige tijd zit tussen het melden van de storing en de uiteindelijke oplossing. Omdat hierover niet goed wordt gecommuniceerd met inwoners tasten zij in het duister, vindt Nissewaard Lokaal.

Daarom wil Nissewaard Lokaal dat meldingen van dit soort storingen, gelijk als bijv. Ziggo, op de website bekend wordt gemaakt. Zo weten inwoners dat het probleem bekend is en dat de gemeente er aan werkt. Ook kan de gemeente aangeven wat de huidige status van het probleem is en wanneer een oplossing kan worden verwacht.

Hoewel wethouder Wouter Struijk (PvdA) verwachtte dat het technisch lastig is om uit te voeren, was hij wel bereid om de mogelijkheden te onderzoeken. Uiteindelijk is de motie om dit te onderzoeken door een raadsmeerderheid aangenomen. Alleen CDA, LOB en PVV stemden tegen de motie. Zij verwachten van tevoren al dat het te moeilijk is om te realiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *