Nissewaard Lokaal: ‘Problemen met straatverlichting moeten opgelost worden’

Nissewaard Lokaal wil dat problemen met de straatverlichting worden opgelost. Regelmatig krijgt de partij klachten van inwoners waarbij de verlichting in de straat langere tijd niet werkt. Recent ontving de partij nog klachten uit de wijk Groenewoud. Zo werkt de straatverlichting in de omgeving van de Populierenstraat en de Dennenstraat niet in de nachtelijke uren. Inwoners die klagen krijgen het gevoel van het kastje naar de muur te worden gestuurd, stelde raadslid Fred Seker in de commissie Leefomgeving van woensdag 8 september jl. Een inwoner is zelfs naar de gemeentelijke Ombudsman gestapt.

Volgens wethouder Jan Willem Mijnans ligt de situatie anders. “Verlichting is vaak een moeilijk probleem, omdat je de oorzaak niet altijd meteen weet te vinden”, hield hij de commissieleden voor. De problemen ontstaan vaak ook vanwege de ouderdom van de straatverlichting in de wijken. Mijnans zegt op de hoogte te zijn van de problemen in Groenewoud. “Maar soms duurt het helaas enkele weken voor het probleem gevonden en opgelost is.”

Inwoners melden dat Stedin deze week werkzaamheden heeft uitgevoerd in de wijk. Helaas zijn de problemen nog steeds niet zijn opgelost. Daarom heeft Seker opnieuw contact opgenomen met Mijnans.

1 gedachte over “Nissewaard Lokaal: ‘Problemen met straatverlichting moeten opgelost worden’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *