Asielzoekers naar Spijkenisse

Vandaag is bekend geworden dat de gemeente Nissewaard asielzoekers wil gaan opvangen binnen de gemeentegrenzen. Het gemeentebestuur zal, na positief advies van de gemeenteraad, instemmen met de realisatie van een Aanvullende Vluchtelingen Opvang (AVO) in het pand aan de Boyleweg 2 in Spijkenisse. In het pand is ruimte voor maximaal 250 asielzoekers. Op 7 en 8 maart zal de gemeente informatieavonden houden voor bedrijven en omwonenden. Op 22 maart wordt een buitengewone raadsvergadering gehouden over het voorstel. Nissewaard Lokaal is hier tegen.

De partij had al in september 2015 een standpunt ingenomen. “Wij hebben niet het gevoel dat er iets is veranderd, waardoor wij ons standpunt zouden moeten herzien”, stelt fractievoorzitter Chris Hottentot. “Sterker nog, de signalen worden steeds duidelijker dat wij in meerderheid niet te maken hebben met asielzoekers, maar met gelukszoekers die vaak niet eens de Syrische nationaliteit hebben. De echte vluchtelingen blijven achter, omdat zij geen geld hebben om een gevaarlijke overtocht te betalen”.

Veilige landen
Volgens de partij wordt er nu op landelijk en Europees niveau te weinig gedaan om de problematiek aan te pakken én op te lossen en is de huidige opvang vooral dweilen met een kapotte, flink lekkende kraan. Nissewaard Lokaal wil dat de Nederlandse regering eerst zorgt dat deze kraan wordt gemaakt, alvorens te besluiten vluchtelingen op te vangen. Nog steeds komen veel vluchtelingen uit veilige landen, terwijl deze landen vervolgens niet meewerken aan de uitzetting van deze onterechte asieleisers.

Regio-opvang
Nissewaard Lokaal wil dat de regering een begin maakt met het tegenhouden van de vluchtelingenstroom door in eerste instantie in de regio op te vangen. Landen in de regio zijn o.a. Turkije, Jordanië en Saoudi-Arabië. Hoewel Saoudi-Arabië zelf amper vluchtelingen opneemt. In Europees verband dienen vervolgens afspraken gemaakt te worden om per EU-land echte vluchtelingen op te nemen die niet terecht kunnen in de regio. Hierbij dienen afspraken gemaakt te worden dat geplaatste vluchtelingen niet vrij kunnen reizen naar een ander EU-land om daar aanspraak te maken op de voorzieningen.
De huidige ‘vluchtelingen’ lijken daar niet aan mee te willen werken. Zij willen zich helemaal niet registreren in de ‘hotspots’ in Turkije, Griekenland en Italië. Zij willen liever doorreizen naar Duitsland en andere Noord-Europese landen en vrezen dat de registratie en de daaraan verbonden herplaatsing ertoe leidt dat zij bijvoorbeeld in Oost-Europa terechtkomen.

Gelukszoekers
Hierdoor worden de Noord-Europese landen overspoeld door teveel gelukszoekers, zo vindt Nissewaard Lokaal. Gelukszoekers die niet in Oost-Europese landen willen wonen, omdat de levensstandaard als te laag wordt beschouwd, terwijl het er wel veilig is. Volgens Nissewaard Lokaal zou het vinden van veiligheid het eerste doel van een vluchteling moeten zijn. Dat is overal te vinden waar geen oorlog is.

16 gedachten over “Asielzoekers naar Spijkenisse”

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Deze infoavonden zijn er voor bedrijven en omwonenden. Zij ontvangen een uitnodiging. Anderen kunnen zich laten horen tijdens de inloopbijeenkomst voor de raad op 14 maart of tijdens de commissie Bestuur op 15 maart.

   1. Het heeft geen zin om daar naar toe te gaan de burgemeester woont hier zelf niet dus laat maar komen en ons eigen volk kan naar de voedselbank triest

 1. Laten we dit a.u.b. niet doen.
  Haal geen overlast in huis…
  inbraken in halfweg2…..bedelaars op het plateau……overlast in de stad..
  Niet doen…..

 2. Even een zakelijke vraag: De gemeente Pijnacker had voor een opvang gezorgd. COA zou alles betalen/ Echter

  Het geheel heeft 250.000 euro gekost. COA hoeste 75.000 euro op. De rest kwam bij de gemeente terecht..
  Dat de rekening hoger is dan eerder werd geschat (50.000 euro meer voor de gemeente) zit met name in de kosten voor particuliere bewaking (84.000 euro), catering voor de vluchtelingen (20.000 euro), opvang in de sporthal (15.000 euro) en de informatie-avond voor de opvang (4000 euro).

  Hoe zit dat dan bij een AZC? Wie betaald bewaking, catering, want ze zullen moeten eten, enz??

  Is er zoveel geld over in de gemeente?

 3. Opvallend al die vooringenomen standpunten! Zonder die asielzoekers heeft Spijkenisse de afgelopen tijd veel last gehad van verkrachtingen, autobranden, inbraken, overvallen en moorden. Zijn daarvoor die asielzoekers verantwoordelijk?

 4. Zeker niet doen doe geluk zoekers terug sturen naar hun eigen land wij Nederlanders krijgen ook geen hulp wij Nederlanders word grond in getrapt wat Wilders al zij nu moeten wel onse huizen goed op slot doen we moet onse kids goed in gaat gaan houden en alle meiden moeten nu met pepperspray op zak lopen voor al die daar op bus wachten en uit school komen

 5. nee nee en nog eens nee geen gelukszoekers hier
  de enige die hier beter van wordt is gemeente zelf en de rest kan hun niet schelen er is al genoeg armoede in spijkenisse

 6. Wat wordt er als omwonenden beschouwd? Die gelukzoekende verkrachters zwermen door heel de stad uit. Dus zero tolerance.

 7. Hans van Helden

  Tsjonge jonge, Nissewaard Lokaal. Dat is even wat. Zoals de landen in zuid-Oost Europa doen: aangezien de meeste gelukszoekers de route via Hoogvliet zullen volgen, als de sodemieter de Botlektunnel, de oude en nieuwe Botlekbrug en de Spijkenisser brug afsluiten . Geen (vluchtelingen) verkeer toelaten en scheepvaartverkeer onmogelijk maken, ander krijgen jullie misschien wel bootvluchtelingen. Dus ook Oude Maas afsluiten vanaf de waterweg. Stel je toch voor dat 250 niets-ontziende , naar verkrachting hunkerende moslims een dorp van 65.000 inwoners overspoelen.

 8. Op kankern naar je eigen land
  Heb je straks zoon fucking IS streider naast je wonen naja dan haal ik ook maar een kap mes onee dat mag niet van de nederlandse kut reging

 9. nee nee en nog eens nee geen gelukszoekers hier
  de enige die hier beter van wordt is gemeente zelf en de rest kan hun niet schelen er is al genoeg armoede in spijkenisse

 10. ONS spijkenisse is er helemaal niet voor de lokale bevolking.Hoeveel zetels verdampen er nu?Politici zijn er vooral erg eng en totaal niet geïnteresseerd in burgers.bah

 11. Laat alleen na een goede screening families uit Syrie toe. Er zullen inderdaad weinig omwonenden zijn en als de mensen weinig te besteden hebben en zich gaan vervelen, dan zullen ongetwijfeld de omliggende bedrijven in de belangstelling komen met alle gevolgen van dien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *