Alleen bekeuren tegen parkeeroverlast Happy Italy

De gemeente Nissewaard is voorlopig alleen van plan te bekeuren tegen de parkeeroverlast bij Happy Italy. Dat antwoordt de gemeente recent op vragen die Nissewaard Lokaal al op 1 februari heeft gesteld. De gemeente ziet geen aanleiding om andere maatregelen te treffen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van hekken om het parkeren op de stoep te ontmoedigen. Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen om de verkeersveiligheid. Automobilisten parkeren daar regelmatig op en bij het zebrapad bij het afhalen van een maaltijd. Hierdoor onttrekken zij het zicht op en van de overstekende voetgangers.

Volgens de gemeente wordt er al sinds de opening van Happy Italy regelmatig op de locatie gehandhaafd op foutparkeren. Zowel door de gemeentelijke BOA’s als de politie. Daarnaast wordt de eigenaar van Happy Italy regelmatig aangesproken om bij zijn klanten duidelijk aan te geven dat het parkeren bij het zebrapad niet is toegestaan net als het parkeren op de stoep. De gemeente ziet daarom geen aanleiding om andere maatregelen te treffen.

Daarnaast erkent de gemeente wel dat er een fout is gemaakt bij de snelheidsmetingen. Volgens de gemeente is er een verkeerde snelheid ingesteld bij het meten. Nadat dit was geconstateerd (lees: door Nissewaard Lokaal op deze fout was gewezen, red.) is dit aangepast aan de juiste snelheid.  De gegevens die zijn gemeten tijdens de periode met de verkeerd ingestelde snelheid zijn niet meegenomen in de uiteindelijk beoordeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *