Al ruim 200 zienswijzen op windmolens

Er zijn al ruim 200 zienswijzen ingediend op de windmolenplannen aan de Brielse Maasdijk en de Plaatweg. Dat liet wethouder Igor Bal weten tijdens de raadsvergadering op woensdag 3 maart jl. Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen om de gezondheidsrisico’s en riep inwoners daarom op om massaal bezwaar te maken tegen de plannen door het indienen van een zienswijze. De partij kreeg veel steun van inwoners die de windmolens niet zo dicht op de woningen geplaatst willen.

Ook ONS Nissewaard lijkt inmiddels in te zien dat de komst van windmolens tot onrust leidt onder de bewoners. De partij zegt zich er nu hard voor maken om slechts 4 windmolens te laten plaatsen ten westen van de Hartelbrug. Volgens de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) kan deze optie alleen worden uitgevoerd in de hoge variant. Met windmolens tussen de 180 en 220 meter hoog. Daarnaast wil ONS dat er ook wordt gekeken of de windmolens zo ver mogelijk tegen het Hartelkanaal geplaatst worden. Dat vroeg de partij tijdens de raadsvergadering. Nissewaard Lokaal vreest dat ook deze ‘minimale’ variant voor overlast kan zorgen.

Volgens berekeningen van de partij vallen de woningen in Geervliet en Hoogwerf en Schiekamp ook bij deze variant binnen de straal van 2 kilometer. Internationale onderzoekers adviseren om windmolens binnen die straal niet bij woningen te plaatsen. Om die reden zal de partij zaterdag ook in Geervliet huis-aan-huis flyers verspreiden om inwoners in Geervliet op te roepen een zienswijze in te dienen.

Wilt u ook nog een zienswijze indienen? Kijk hier voor meer informatie en een voorbeeldzienswijze.

Foto: Leendert van Luik

10 gedachten over “Al ruim 200 zienswijzen op windmolens”

 1. Ik ben ook tegen die windmolens, het verpest de horizon.
  En vind dat gemeente nissewaard het niet moeten plaatsen

  1. het wordt steeds gekker in Spijkenisse / noord toren flat 22 hoog ( was eerst hoger doen we er een paar verdiepingen af dan slikken ze het wel ) windmolens staan straks aan beide kanten van Spijkenisse . komt geen vogel er meer in
   bomen kappen
   het gaat goed hier

 2. Dave Lissenberg

  Zeker niet doen lelijk gezicht slecht voor het milieu en maken nog herrie óók. Zie er al genoeg in de omgeving.

  1. Hadden ons en nissewaard eerder moeten komen 2014 toen ze voor me neus 400 mrt werden geplaatst .en dagen last heb van die dingen .nu maak het niet uit dat ze daar komen

 3. Net verhuisd naar noord nee geen windmolens plaatsen aan de noord zijde dat geluid is zo bepalend waardoor ik weer slecht gaat slapen en wat te denken van de vogels die daar normaliter zijn.

 4. Onbegrijpelijk dat na de fout van de windmolens bij Geervliet en Heenvliet blijkbaar Nissewaard er niets van geleerd heeft door met dit plan door te zetten.

  Komende jaren worden er mega windmolenparken op zee gebouwd, dus waarom ga je in vredesnaam mensen lastig vallen in de dorpen en steden. Dat iedere gemeente iets moet doen is gewoon simpel en kortzichtig denken. Geef dan dat subsidie geld aan je inwoners zodat je warmte pompen, hybride pompen, zonnepanelen etc kan installeren. Val je niemand mee lastig en zo draag je ook bij aan een beter milieu.

 5. walgelijk, al die windmolens, en dan nog die geluidsoverlast, afschuwelijk, in zo’n gemeente ga je toch niet wonen.
  Dan die leugens over kernenergie, ze kunnen er met 10 jaar staan.
  Nooit gedacht aan modulaire (kleine) kerncentrales, die wel af kunt zetten. De nieuwe Thorax-centrales zijn super veilig en hebben een minimale afval. Bij Borssele hebben ze geen probleem met een kerncentrale erbij, plus 1 op de Maasvlakte en we zijn grotendeels ingedekt. Met Zon-en-Wind-energie alleen gaan wij het niet redden.

 6. Spijkenisse is al aardig op weg om onleefbaar te worden. Ze bouwen elk hoekje binnen de gemeente vol. Te vol. Houw het leefbaar en ga er zeker ook nog eens geen windmolens bij zetten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *