Maak bezwaar tegen komst windmolens

Nissewaard Lokaal helpt inwoners om bezwaar te maken tegen de komst van de windmolens op de Brielse Maasdijk en de Plaatweg. Download de voorbeeld zienswijze, vul ‘m in en stuur ‘m op naar DCMR. Dit bezwaar, officieel een zienswijze, gaat in op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) die nu ter inzage ligt. Inwoners kunnen tot en met dinsdag 23 maart 2021 een zienswijze indienen. Nissewaard Lokaal adviseert inwoners een zienswijze in te dienen en daar niet te lang mee te wachten.

Download de zienswijze! (Word-bestand)

Ook in PDF of Open Document tekst

De partij berekende dat een groot deel van Spijkenisse overlast kan gaan ondervinden van de mogelijke windmolens. Hoewel het Rijk normen hanteert met een afstand van 500 meter tot de woning, adviseren internationale wetenschappers om deze normen veel ruimer te nemen. Zij adviseren de norm 10x de hoogte aan te houden. Dat wil zeggen dat de afstand van windmolens tot bebouwing tien keer de hoogte van een windmolen moet zijn. Bij een windmolen van 220 meter, moet deze dus op 2200 meter afstand van woningen worden geplaatst.

Vierambachten, Hoek, Centrum, Elementen, Gildenwijk en Schenkel
Indien deze norm wordt toegepast dan zouden naast Spijkenisse-Noord, Geervliet en Heenvliet, ook de wijken Vierambachten, De Hoek, Centrum, De Elementen, Gildenwijk en zelfs een deel van de Schenkel in de risicozone komen te liggen. Dit is afhankelijk van het aantal windmolens en de uiteindelijke hoogte. In de NRD wordt gesproken over hoogtes van 150 tot 220 meter en 4 tot 9 windmolens langs de Brielse Maasdijk en de Plaatweg.

Opsturen
De zienswijze kan hier gevonden worden en kan per mail worden opgestuurd naar zienswijze@dcmr.nl onder vermelding van ‘Zienswijze windpark Brielse Maasdijk’. Let op! Vergeet niet om ook het achterste blad in te vullen met uw eigen gegevens.

Per post kan ook door de brief te sturen aan:

DCMR Milieudienst Rijnmond
T.a.v.: Adviesloket Ruimtelijke Ontwikkeling
Postbus 843
3100 AV Schiedam

Onder vermelding van ‘Zienswijze windpark Brielse Maasdijk’.

Alle gegevens staan ook opgenomen in de zienswijze die Nissewaard Lokaal heeft opgesteld. De brief biedt naast de tekst van Nissewaard Lokaal de mogelijkheid om een eigen aanvullende reactie te geven.

Bijlage:
Zienswijze inwoners op Windpark Brielse Maasdijk

Lees ook: Hulp Gezocht! Nissewaard Lokaal zoekt inwoners die helpen flyers te verspreiden met informatie over bezwaar

24 gedachten over “Maak bezwaar tegen komst windmolens”

 1. Wij wonen in het centrum van Spijkenisse en zijn tegen de windmolens die de gemeente langs de Hartel wil plaatsen. We hebben al veel geluidsoverlast van de industrie , daarbij windmolens is onacceptabel.

  1. K.J. de Krijger

   Ik heb mijn zienswijze opgestuurd naar DCMR met het gegeven: Wat gaat er gebeuren als er een gaswolk ontstaat vanuit de industrie, zeer wel mogelijk, met een noordelijke zachte wind, u begrijpt het al, het gas zal aangezogen worden en over Nissewaard worden verspreidt. Zéér gevaarlijk.
   Daarom ben ik tegen deze lokatie voor windmolens.

 2. Tis erg jammer dat dit niet eenvoudiger gemaakt is je moet eerst een abonnement op Microsoft nemen om het formulier te kunnen invullen wat weer kosten met zich mee brengt
  Dit moet toch eenvoudiger kunnen

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Bedankt voor de feedback. In principe moet het mogelijk zijn om een docx-bestand ook te openen met het gratis programma OpenOffice. Desondanks hebben wij een Open Document tekst-bestand aan de link toegevoegd en een PDF-bestand, zodat ook mensen zonder Microsoft Office het bestand kunnen openen.

 3. Ik snap niet dat jullie voor deze plaats kiezen om windmolens te plaatsen.
  Ook snap ik dat windmolens belangrijk zijn, maar toch niet dichtbij de huizen en woonwijken.
  Ik teken dus bezwaar aan.
  Waarom geen windmolens op de Maasvlakte of langs rijkwegen.

  Wij wonen er dichtbij ,dus zullen hier heel veel last van onder vinden.

 4. Ik ben tegen het plaatsen van windmolens zo dicht in de buurt van woningen! Er is toch wel ergens plaats om deze neer te zetten waar niemand er last van zal hebben. Of kies voor een andere oplossing dan windmolens. Mensen hebben er veel overlast van kunnen er ziek van worden ook dalen de huizenprijzen en worden de omwonenden hiervoor gecompenseerd lijk me sterk.

 5. In 2017 heeft de Gemeente Spijkenisse in al zijn onnozelheid en onkunde beslist dat windturbines niet langs het Spui nabij de Bernisse zullen worden geplaatst. “De polders moeten vrij blijven!” Er is toen besloten dat ze langs het Hartelkanaal komen op de Schapendijk en dus vlak tegen de wijken Schiekamp en Hoogwerf aan. DIT ALLES GEHEEL ZONDER ENIG OVERLEG MET WELKE INWONER DAN OOK! Dit raadsbesluit zou dus overnieuw moeten. GEEN windturbines tegen woonwijken aan. Deze wijken hebben al genoeg overlast van b.v. de industrie, de A15, de Hartelbrug enz.

 6. Bezwaar in 3-voud ingediend van mijzelf, mijn vrouw en schoonmoeder.
  Van de zotte dat de gemeente dit überhaupt overweegt… Tja, alles voor de centjes hè, maar het welzijn van de inwoners is bijzaak!

  1. Ook wij in Hoogvliet zitten zeker niet te wachten op nog meer geluid overlast.
   Nu erg veel last van idioot geluid overlast van voertuigen, die overal mailing aan hebben, omdat de pakkans zo goed als 0 is.
   Plaats de windmolens op de Maasvlakte enniet dicht bij woningen,er is al genoeg overlast.
   Ook op slagschaduw zitten we zeker niet te wachten.

 7. Het is niet te bevatten. Polderview moet behouden blijven dus plaats ze maar in de tuin bij bewoners. Dit levert gezondheidsklachten op maar kennelijk is dit niet belangrijk.
  Het is mij trouwens toch een raadsel er staan bungalows aan de Plaatweg dus binnen de 500 mtr. Las recent dat er 1 woning is aangekocht. Wethouder Bal gaf in mijn email aan hem geen antwoord of er iets is onteigend. Er worden spelletjes gespeeld over de ruggen van bewoners.

 8. Helemaal eens met al de bovengenoemde reacties.
  De gemeente heeft zich laten strikken voor een paar megawatt en probeert de bewoners in Spijkenisse met de overlast op te zadelen.
  Er is hier genoeg industrie binnen geluids- reuk en gezichtsafstand.
  En dit zal dus alleen maar verergeren.

 9. Ik snap hier echt helemaal niks van!!!!

  Ja ik snap best dat er meer windmolens en zonenergie moet komen. Maar kan dit niet anders. Wij bewoners van Spijkenisse hebben al genoeg overlast van de industrie, de A15 en de Groene Kruisweg. Moeten die monsters van windmolens dan echt aan de rand van woonwijken komen!

  Ik vind van niet en ben het er ook helemaal niet mee ééns dat ze geplaats moeten worden aan de rand van woonwijken. Zet ze lekker op de Maasvlakte! Plek zat!

 10. Ik woon op 393 meter van de plaatweg waar windmolens zijn gepland, deze zullen overlast veroorzaken v.w.b. geluid en eventueel slagschaduw. In Beijerland zijn windmolens gebouwd op 500 meter afstand van de bewoning, 6 van de 12 bewoners zijn hierom al verhuisd. Dit gaat ook ons overkomen. Ook zullen de waarden van woningen van eigenaren dalen door de komst van deze windmolens want wie hier dan nog gaan wonen.
  Niet alleen de industrie en af en toe stank is dit nog eens een extra negatief gegeven om hier niet meer te wonen.

 11. S. van der Meulen

  Ik ben het eens met het sentiment. Maar misschien is het wel handig om wat andere bronnen toe te voegen in plaats van een enkel interview. Het artikel wat jullie noemen bespreekt het onderwerp erg oppervlakkig.

  Zoals jullie het nu presenteren komt het erg kort door de bocht over.

  Hier is bijvoorbeeld een direct onderzoek over LFN en de klachten van mensen die in de buurt wonen van molens: https://iopscience-iop-org.ezproxy.hro.nl/article/10.1088/1748-9326/6/3/035103/meta

 12. Ik ben heel bang dat ons gemeente bestuur al toestemming heeft gegeven voor plaatsing van de windmolens. Ver genoeg vanaf hun eigen huis zodat ze daar in ieder geval geen last van kunnen hebben. De bewoners van Noord hebben altijd wel last van geluiden van omliggende fabrieken in de Botlek en crossende motoren en auto ‘s op de Plaatweg. We zitten dus echt niet te wachten op plaatsing van windmolens in onze achtertuin. Zoek maar een ander plekje !!

 13. Windmolens zijn schadelijk voor mens en dier. Als ze dicht bij bewoners staan hebben zij er last van, komen ze in rustiger gebied waar meer vogels en vleermuizen zijn dan gaat dat ten koste van die dieren. Duizenden sterven jaarlijks. Ook insecten worden slachtoffers. Die vergeten we gemakshalve, maar zonder insecten zijn ze mensen ook snel weg.
  Zoek andere mogelijkheden, zonnepanelen torens, dus verticaal ipv horizontaal. Waterstof bv. Neem contact op met Israel waar ze er al mee onderzoeken en resultaten hebben zonder afval.

 14. Wij zijn tegen de windmolens. We wonen tegen de rand van het park, vlak waar de windmolens geplaatst gaan worden.
  We hebben al genoeg overlast van de industrie , en het verkeer naar Europoort en Botlek.

 15. Leo Groenenberg

  Door de plaatsing van de windmolens ter hoogte van Spijkenisse Noord, wordt er weer een stuk Nissewaard minder leefbaar! Na de herrie van de industrie, het spoor en het verkeer op A15 betekent nog meer lawaai voor mens en dier en dan nog het gevaar.
  Je zou maar net een duur huis gekocht hebben in bijvoorbeeld de nieuwe wijk de Haven met prachtig uitzicht op de windmolens die groter zijn dan de Euromast.
  Steek dat geld in zonne-energie door zonnen panelen te plaatsen langs de Betuwelijn.
  op de geluidschermen.

 16. Leo Groenenberg

  Met de komst van de windmolens wordt Nissewaard weer een stuk minder leefbaar. Aan de noordgrens van de gemeente hebben wij al last van o.a. overlast van de industrie, het spoor en de A15. En nog erger de horizonvervuiling door die hoge windtribunes die hoger zijn dan de Euromast. De mens, dier en de Natuur worden hier niet beter van.
  Men kan beter investeren in zonne- energie door bijvoorbeeld de geluidswallen langs de A15 en of Betuwelijn voorzien van zonnen panelen. Je zou maar net een nieuw huis gekocht hebben in bijvoorbeeld de nieuwe wijk de Haven…

 17. Bezwaar heb ik ingevuld en opgestuurd aangezien wij er vlak naast wonen.
  Staan te dicht bij de woonwijk. Ongelooflijk welk “groen-gekkie” dit nu weer verzint.
  Tip, als je van plan bent om te stemmen let dan extra op, op welke politieke partij je op 17 maart as gaat stemmen 🙂

 18. Ria Zoetmulder

  Wij wonen vanaf 2004 in geervliet maar het wordt hier steeds minder leuk om te wonen .wij wonen op nog geen 500 meter van de windmolens die er nu staan .we hebben echt last van de pest herrie als ze draaien .wat bijna dagelijks is .we hebben ook last van de slagschaduw die zie ik heel de dag in de raam van de buren .we hebben ook veel last van de industrie maar daar kunnen we weinig aan doen. Dus aub geen extra windmolens

 19. Ook wij in Hoogvliet zitten zeker niet te wachten op nog meer geluid overlast.
  Nu erg veel last van idioot geluid overlast van voertuigen, die overal mailing aan hebben, omdat de pakkans zo goed als 0 is.
  Plaats de windmolens op de Maasvlakte enniet dicht bij woningen,er is al genoeg overlast.
  Ook op slagschaduw zitten we zeker niet te wachten.

 20. Aj. Meulmeester

  Goedemiddag,

  Om maar direct in huis te vallen! Mijn mening is dat deze wildgroei van windmolenparken op het land direct afgelopen moet zijn.

  Buiten dat het puur landschapsvervuiling is, wijzen alle nieuwe studies er op dat deze giga kostende projecten nauwelijks meer opwegen tegen het rendement. Daarbij komt nog dat er geen rekening wordt gehouden met mensen die in de directe omgeving wonen van deze mega turbineparken.
  Mensen in Heenvliet krijgen, voor de reeds geplaatste windmolens, een vergoeding als pleister op de wonden, maar dit is geen oplossing!
  Landelijk is het al een probleem, laat staan in een dergelijk dichtbevolkte omgeving als onze gemeente.
  Lichtpuntje is dat er gelukkig enkele raadsleden in de gemeenteraad zijn die dit ook inzien en niet kunnen instemmen met deze ‘plannen’. Ben ervan overtuigd dat de bezwaren door een breed deel van onze bewoners binnen onze gemeente -en landelijk- wordt gedragen.

  Ik vraag mij oprecht af wie of welke instantie(s) hier financieel gewin bij heeft ondanks de wetenschap dat deze techniek om energie te winnen reeds achterhaald is!

  Levert een windmolen zijn nominaal vermogen dan is elk uur precies één vollastuur. Levert een molen bij lichte wind de helft van zijn nominaal vermogen dan is elk uur een half vollastuur. Een offshore windmolen kan meer dan 4000 vollasturen leveren. (Ter vergelijking een kerncentrale ongeveer 8000 uur en zonnepanelen ongeveer 1000 uur).
  Eén kerncentrale beter dan 6000 windmolens Een kerncentrale levert evenveel energie als 6.000 windmolens, is veel goedkoper en schoner, en vriendelijker voor mens en dieren

  Let wel, wij wonen (gelukkig) aan de andere kant van Spijkenisse en hebben er derhalve waarschijnlijk nauwelijks last van.

  In het volle besef dat dit bezwaar gelijk staat aan de strijd van Don Quichot wil ik dit toch onder uw aandacht brengen in het besef dat het plaatsen van dergelijke mega parken dicht bij bewoning onfatsoenlijk is en onrendabel zal blijken te zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *