Zwarte dag bereikbaarheid

Een storing aan de slagbomen van de nieuwe Botlekbrug zorgde voor problemen aan het begin van de middag. De storing duurde uiteindelijk vijf kwartier. Inmiddels is er ook een storing aan de slagbomen van de Spijkenisserbrug. Door de storing gaan de slagbomen niet meer open. De brug kan ook niet omhoog, waardoor er overlast is voor scheepvaart en wegverkeer.

Nissewaard Lokaal is de overlast spuugzat. “Het is moeilijk om een probleem op te lossen als niet bekend is wat de storing veroorzaakt”, stelt de partij. “Toch kan het niet zo langer. De schade aan de lokale en regionale economie is enorm door de vele storingen.” Inmiddels is de Spijkenisserbrug alweer toe aan de twintigste storing, terwijl de nieuwe Botlekbrug sinds de opening al de 63 storing achter de rug heeft.

Nissewaard Lokaal wil in de commissie Leefomgeving van aankomende woensdag van wethouder Christel Mourik (VVD) weten welke lobby zij heeft ingezet, nadat het Rijk aankondigde om 10 miljard extra in infrastructuur te investeren. In april zei Mourik al in het AD dat deze miljardeninjectie nieuwe kansen bood voor de A4-zuid.

Update: Om 14.55 uur meldde Rijkswaterstaat óók een storingsmelding (nr. 64) voor de nieuwe Botlekbrug. Volgens de SMS van RWS is er alleen hinder voor scheepvaartverkeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *