Zorgen om opbouw Raadhuisstaete

Nissewaard Lokaal maakt zich zorgen om de plannen rond Raadhuisstaete. Op het gebouw, waarin ook de ING bank is gevestigd, komt een appartementencomplex van zes verdiepingen. De partij begrijpt dat het, door de huidige woningnood, noodzakelijk is om te bouwen in de gemeente. Tegelijkertijd heeft de partij veel moeite met de hoogte van het nieuwe pand. “Er komen zes verdiepingen bovenop de bestaande bouw,” stelt fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Dit heeft effect op de omliggende panden.”

Om die reden heeft Nissewaard Lokaal om het zonneplan gevraagd. Dit zijn bewegende beelden waarop is te zien hoe de schaduw zal vallen op de omliggende panden en in de tuinen in verschillende jaargetijden. Bewoners vrezen meer in het donker te komen te zitten. Bezitters van zonnepanelen vrezen vooral minder opbrengsten te krijgen van hun zonnepanelen. ONS-wethouder Jan-Willem Mijnans: “Ik ben altijd eerlijk geweest naar de bewoners toe. Het uitzicht gaat veranderen. Een stad zal altijd in ontwikkeling blijven. Voor bezitters van zonnepanelen kunnen we proberen mee te denken in oplossingen, maar recht op zon is er niet. Bovendien voldoen we aan de TNO-norm.”

Bewoners maken zich zorgen. Zij zijn vorige week op een inspraakavond pas voor het eerst geïnformeerd over de plannen en voelen zich voor het blok gezet. “Het voelt alsof het al beklonken is en wij het voor de vorm mogen aanhoren,” beklaagde een van de bewoners zich bij Nissewaard Lokaal. “Van inspraak was die avond geen sprake.” Opvallend genoeg bleken meerdere bewoners van het huidige appartementencomplex niet op de hoogte zijn gebracht van de plannen, erkende de wethouder. “Dat gaan we nog oppakken”, beloofde hij de aanwezige raadsleden.

Omwonenden kunnen tot en met 27 december bij de gemeente bezwaar maken op het voorontwerp bestemmingsplan. Hierna zal de gemeente het definitieve bestemmigsplan uitwerken, die eind maart ter inzage komt te liggen. De gemeente en ontwikkelaar hopen in het derde kwartaal van 2022 aan de bouw te kunnen beginnen.Uitzicht vanaf de hoogste verdieping van de opbouw.

Foto artist impression: De Nieuwe Norm
Overige foto’s: Nissewaard Lokaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *