‘Zet messentrekkende ex-delinquent voor de klas’

Laat een ex-delinquent die op een onfortuinlijk moment een wapen droeg en dat gebruikte, in de klas vertellen wat dit met zijn leven heeft gedaan. Dat voorstel deed Tom den Daas, raadslid van Nissewaard Lokaal, in de raadsvergadering van woensdag 27 mei jl. Aanleidingen zijn twee steekpartijen (12) die afgelopen week kort na elkaar hebben plaatsgevonden. Hoewel door de coronacrisis het geweld enige tijd was afgenomen, lijkt het steekwapengeweld inmiddels weer toe te nemen.

Den Daas hoopt dat jongeren die nu met een wapen op zak rond hierdoor gewaarschuwd worden voor de gevolgen van eventuele, foute, keuzes. Met name wat een strafblad bij jongeren uiteindelijk betekent en hoe zij een goede toekomst er mee op het spel zetten.

Burgemeester Van Oosten gaf aan het een sympathiek voorstel te vinden en gaat kijken binnen de maatregelen die nu al worden uitgevoerd wat er mogelijk is.

Nissewaard Lokaal is uiteraard voor handhaving door politie, maar hoopt dat met deze maatregelen jongeren aan de voorkant beter gaan nadenken over de gevolgen van hun acties. Daardoor kan het aantal steekincidenten dalen. Met name omdat het verhaal verteld wordt door iemand met wie ze zich kunnen identificeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *