ONS wil oordeel van rechter over Oudenhoorn

De lokale partij ONS wil een uitspraak van de rechter over de overgang van Oudenhoorn naar Hellevoetsluis. De partij wil laten toetsen of het rechtmatig is en of de gemeente gehouden is aan het bod van de provincie. Dat valt te lezen in het AD/Rotterdams Dagblad.

Deze week werd bekend dat het eindbod van de provincie €1,4 miljoen lager lag dan het eerdere bod dat ONS, SP en ChristenUnie-SGP nog afwezen. “We wisten dat we dit risico liepen bij ons besluit,” zegt fractievoorzitter Jan van Dijk van ONS in de krant daarover. Mocht de rechter meegaan in het bod van de provincie, dan is dat geen ramp, stelt Van Dijk. “Die 1,4 miljoen euro minder aan vergoeding kunnen we in de begroting over 10 jaar uitsmeren.”

“Wat een ongelofelijk onzin kraamt ONS hier uit,” briest fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. Eerder zei ONS op haar website (mirror) dat een grenscorrectie zou betekenen dat de gemeente de komende jaren miljoenen euro’s extra moet bezuinigen. Bezuinigingen die ten koste gaan van alle ruim 84.000 inwoners. “Nu daar nog eens €1,4 miljoen is bijgekomen is dat ineens geen probleem,” concludeert Hottentot cynisch. “Dit is gewoon je eigen slechte keuzes proberen goed te praten. Niets meer, niets minder. Het feit blijft dat, als de rechter deze berekening handhaaft, de inwoners de dupe zijn van het gokken met belastinggeld door ONS.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.