Wijkvertegenwoordiger zet zich in voor buren

Wijkvertegenwoordiger Ingrid de Bruijn van Nissewaard Lokaal heeft zich ingezet voor haar nabije buren. Deze buren wonen al jaren naar tevredenheid in hetzelfde pand in Zuidland en hoopten daar in alle rust hun oude dag te kunnen slijten. Helaas is aan deze rust een einde gekomen nu de voormalige buren het pand verhuren. Dit heeft ertoe geleid dat er de laatste tijd meerdere arbeidsmigranten in zijn gevestigd, die tot in de late uren geluidsoverlast veroorzaken.

De Bruijn heeft hierover eerder met de gemeente contact gehad en er heeft toen handhaving plaatsgevonden. De huurders moesten toen het pand verlaten, omdat verhuur in strijd was met het bestemmingsplan. Inmiddels hebben de verhuurders een vergunning aangevraagd om het bestemmingsplan te wijzigen, zodat verhuur wel mogelijk wordt. Dit tegen het zere been van De Bruijn en haar buren.

Daarom sprak De Bruijn in tijdens de raadsvergadering van 11 oktober jl. Zij riep de gemeente op om hier geen medewerking aan te verlenen. Wethouder Jan-Willem Mijnans gaf aan dat de gemeente het onderverhuren van woningen niet steunt en dit zoveel mogelijk wil tegengaan. Wel is het belangrijk dat er juridische argumenten worden aangedragen om dit tegen te gaan. Dat is niet in alle gevallen mogelijk. Mijnans beloofde deze casus te bekijken en waar mogelijk het onderverhuren van het pand tegen te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *