Wethouder wil onderzoek economische schade brugstoringen uitstellen

Partijen dreigen gepasseerd te worden in besluit

VVD-wethouder Igor Bal wil het onderzoek naar maatschappelijke en economische schade door de brugstoringen uitstellen naar de zomer van 2019. Dat liet hij weten in de commissie Leefomgeving van woensdag 20 juni jl. Volgens wethouder Bal is de gemeente momenteel bezig met een gebiedsuitwerking van de bereikbaarheid van de regio en past dit onderzoek daar goed in. Hij vond het niet verstandig om daar een apart onderzoek voor uit te voeren.

Raadsleden Sip van der Weg (LOB) en Chris Hottentot (Nissewaard Lokaal) waren het hier duidelijk niet mee eens. Volgens Van der Weg heeft de gemeente bijna wekelijks met storingen te kampen en vreest hij dat het bij uitstel ondersneeuwt in het grote geheel. Volgens Hottentot hoort de berekening juist voorafgaand aan de gebiedsuitwerking te komen, zodat de noodzaak voor een betere bereikbaarheid juist helder wordt. Hij vreest dat door te wachten juist de gebiedsuitwerking wordt ondermijnd.

Bom
Commissievoorzitter Rogier van Veen (VVD) weigerde een discussie te voeren op het onderwerp, dat als een bom bij de commissieleden was gedropt. Van der Weg en Hottentot stelden daarom voor om het onderwerp op de volgende vergadering te agenderen, waarop van Veen antwoordde dat eerst met de wethouder te overleggen en hij de discussie op het onderwerp afkapte.

Niet eens gang van zaken
Hottentot gaf na afloop aan het niet eens te zijn met de gang van zaken en hier in het presidium (overleg van fractievoorzitters rond de agendering van vergaderingen, red.) op terug te komen. “Het is niet aan de commissievoorzitter om te bepalen wat er op de agenda van een commissievergadering komt, maar aan de commissieleden, ” zei Hottentot. Hij gaf aan over deze kwestie in de eerstvolgende vergadering alsnog te willen discussiëren. “Bereikbaarheid door brugstoringen is een te urgent onderwerp om een jaar te laten rusten. Wij zullen er in het presidium dan ook op aandringen dat deze discussie alsnog in de eerstvolgende commissie geagendeerd wordt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *