Wethouder schoffeert fractievoorzitter Nissewaard Lokaal

VVD-wethouder Igor Bal heeft fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal in de raad van woensdag 30 juni geschoffeerd, vindt Hottentot. De oppositieleider vroeg in de raad naar de gevolgen voor het windmolenpark Brielse Maasdijk nu de Raad van State het windmolenpark in Delfzijl stil heeft laten leggen. Deze uitspraak heeft ook gevolgen voor andere windmolenparken, zoals in Spijkenisse. Volgens de Raad van State moet het kabinet eerst met een nieuwe milieubeoordeling komen.

De wethouder had nog geen antwoord paraat en gaf aan dat een reactie zou volgen. Op de vraag op welke termijn een antwoord verwacht kon worden, antwoordde Bal: “Als het antwoord volgt.” Hottentot voelde zich door deze reactie van de wethouder niet serieus genomen.

“De zorgen over de komst van windmolens zijn groot in onze gemeente. Zeker in Spijkenisse-Noord. Inwoners willen dus weten waar ze aan toe zijn,” zegt Hottentot. “Met deze onbeschofte reactie wordt mijn controlerende taak als raadslid ondermijnd. Nu moet ik maar afwachten wanneer de wethouder zin heeft om een antwoord op te stellen.”

1 gedachte over “Wethouder schoffeert fractievoorzitter Nissewaard Lokaal”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *