Wethouder: Minder overlast van bijgeplaatst huisvuil

Afgelopen weken kreeg Nissewaard Lokaal diverse klachten over bijgeplaatst huisvuil naast ondergrondse containers. Inwoners maken zich zorgen en vrezen toename van overlast nu er voor het ophalen van grofvuil betaalt moet worden en het ophalen van huisvuil gaat veranderen. De partij vroeg in de commissie Leefomgeving of wethouder Jan-Willem Mijnans (ONS) zich in de klachten herkende.

Mijnans gaf aan de klachten niet te herkennen. Volgens de wethouder zijn Reinis en de handhavers binnen de gemeente juist positief nu het hele project een maand bezig is. Er is minder overlast dan voorheen, laten zij weten. Wel wordt geconstateerd dat er bijplaatsingen zijn rond grofvuil. Daar wordt momenteel op gecontroleerd en daar zijn ook processen-verbaal voor uitgedeeld.

Op de vraag van Nissewaard Lokaal waar bijplaatsingen in het weekend moeten worden gemeld, antwoordde Mijnans dat die wel moeten wachten. Aangezien Reinis op zondag niet is geopend, is dat niet anders. Wellicht verandert dat als over een paar maanden de zondagsopenstelling wordt ingevoerd, liet hij Nissewaard Lokaal weten.

6 gedachten over “Wethouder: Minder overlast van bijgeplaatst huisvuil”

 1. Als ik naar de bovenstaande foto kijk is dat geen grofvuil, maar gewoon huisvuil. Maar ja dan herken je dat ook niet natuurlijk. Jammer zo’n antwoord

  1. Fractie Nissewaard Lokaal

   Het gaat om beiden soorten. Er zijn bij ons klachten gemeld over zowel grofvuil als huisvuil. Bijplaatsen van grofvuil wordt beboet, omdat je daar vanaf heden voor moet bellen (en betalen) bij afhalen. Daarnaast is er het nieuwe systeem van omgekeerd inzamelen. Hoewel dat niet al in alle wijken wordt doorgevoerd, krijgen wij toch klachten over het plaatsen naast de container. Daarom wilden wij weten van de wethouder of hij zelf ook meer klachten zag binnenkomen. Of dit door omgekeerd inzamelen komt of het betalen voor afhalen van grofvuil weten we niet. Daarom hebben wij vragen gesteld om het probleem te kunnen bepalen en te zien of er verband is tussen alle zaken.

 2. Eric Rijgersberg

  Komt de wethouder wel eens buiten? Naast de containers wordt ieder weekeind vuil neergezet, dir is zeker niet minder geworden. Wie geeft de informatie dat het minder wordt??

 3. afvaldumping in containers bij de akkerdonk valt allemaal wel mee volgens reinis.
  elke dag komen auto’s daar met hun vuilniszakken om deze vervolgens in de ondergrondse container te plaatsen. al een paar keer aangekaard voor containers met een pasje maar men zegt dat is te duur en er is geen overlast. nee natuurlijk niet men dot het alleen in het in het centrum met een pasje. eigenlijk zouden alle ondergrondse containersmet een pasje moeten open kunnen gaan

  1. Chris Hottentot

   Pasjessysteem wordt binnenkort in de hele stad doorgevoerd nu omgekeerd inzamelen wordt ingesteld. Dit wordt per wijk aangepakt. Binnen twee jaar moet heel Nissewaard om zijn. Dan zijn we af van illegale dumpingen in containers. Of ze er nog naast plaatsen moeten we uiteraard kritisch blijven volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *