Welhoeckje nieuwe stemlocatie Schenkel

Het Welhoeckje is de nieuwe stemlocatie voor kiezers in de wijk de Schenkel. Door omstandigheden is het dit jaar niet mogelijk om gebruik te maken van de stemlocatie op basisschool De Hoeksteen. Om die reden wees de gemeente Nissewaard het rayon aan de Korte Schenkeldijk aan als stemlocatie voor de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen in maart dit jaar. Deze locatie bleek een ramp voor ouderen en mindervaliden.

“Ik heb een oudere man naar boven moeten helpen de dijk op”, vertelde raadslid Gerda den Daas in maart. “Op het stembureau bleken er ook problemen voor gehandicapten, omdat de inrichting in het rayon niet gelijkvloers is. Dit is gewoon geen geschikte locatie voor een stembureau.” Den Daas drong er daarom bij het gemeentebestuur op aan om voor de Europese verkiezingen van 23 mei a.s. een andere locatie te kiezen.

Als suggestie stelde zij voor om te kiezen voor het Welhoeckje. Deze ruimte ligt onder appartementencomplex De Welhoeck aan de IJsselsstraat, heeft voldoende parkeergelegenheid en is geschikt voor ouderen en mindervaliden. Onlangs liet de gemeente aan Nissewaard Lokaal weten de suggestie te hebben overgenomen.

Inmiddels hebben de omwonenden hun stempas met het nieuwe stemadres ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *