Vragen over ondergrondse hoogspanningskabels

Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld over ondergrondse hoogspanningskabels. Aanleiding hiervan is een nieuwsbericht van RTL Nieuws, waarin het nieuwsprogramma constateerde dat de straling op een aantal plaatsen in Nederland bij huizen te hoog is. Deze straling geeft een licht verhoogde kans op kinderleukemie, aldus voorzitter van de Gezondheidsraad Pim van Gool op de site van RTL Nieuws.

De exacte locaties van ondergrondse hoogspanningskabels wordt geheim gehouden in verband met terrorismegevaar. Netbeheerder Tennet heeft wel aan RTL Nieuws aangegeven in welke gemeenten ondergrondse leidingen aanwezig zijn. Nissewaard blijkt een van die gemeenten.

Om die reden heeft Nissewaard Lokaal vragen gesteld aan het gemeentebestuur. De partij wil weten of bij de gemeente bekend is waar deze ondergrondse leidingen zich bevinden en of er risico’s zijn voor direct omwonenden. Daarnaast wil de partij weten, indien er risico’s zijn voor omwonenden, wat de gemeente gaat doen om deze risico’s te verkleinen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *