Vragen over bereikbaarheid tijdens renovatie brug en tunnel

Begin oktober maakte Rijkswaterstaat de planning bekend voor het grootschalige onderhoud van bruggen, tunnels en wegen. De Spijkenisserbrug en Botlektunnel vallen ook in die planning. Nissewaard Lokaal heeft naar aanleiding hiervan vragen gesteld over de bereikbaarheid in deze periode. De partij wil weten hoe de overlast tot een minimum beperkt zal worden.

Zo geeft Rijkswaterstaat aan de Spijkenisserbrug in 2023 en 2024 te gaan renoveren. De overheidsinstantie erkent dat de Spijkenisserbrug storingsgevoelig is en heeft toegezegd de brug extra te monitoren. Nissewaard Lokaal wil vooral weten wat dit inhoudt en welke maatregelen Rijkswaterstaat gaat nemen als de storingen buitensporig toenemen in de tussenliggende periode. De partij wil weten of de werkzaamheden bij teveel storingen alsnog vervroegd kunnen worden.

Daarnaast wordt er vanaf 2025 aan de Botlektunnel gewerkt. Nissewaard Lokaal wil daarom weten of deze werkzaamheden overdag of ’s avonds plaatsvinden. De partij is met name benieuwd of de tunnel in de spits bereikbaar is. “Zo niet”, schrijft de partij in haar mail aan het gemeentebestuur, “is Rijkswaterstaat dan bereid om de openingstijden van de Botlekbrug aan te passen, zodat deze niet in de spits opent?”

Tenslotte wil Nissewaard Lokaal weten wat er gebeurt als de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug uitlopen. Worden de werkzaamheden aan de Botlektunnel dan uitgesteld? Zo niet, dan wil Nissewaard Lokaal weten welke voorstellen Rijkswaterstaat doet om de verkeersoverlast te beperken.

2 gedachten over “Vragen over bereikbaarheid tijdens renovatie brug en tunnel”

  1. Daarnaast wordt er vanaf 2025 aan de Botlektunnel gewerkt.
    .
    tenslotte wil Nissewaard Lokaal weten wat er gebeurt als de werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug uitlopen. Worden de werkzaamheden aan de Botlekbrug dan uitgesteld?
    Sorry er klopt iets niet, wordt het de botlektunnel of botlekbrug ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *