Vraagtekens bij onderhoud gemeentelijke panden

Nissewaard Lokaal zet vraagtekens bij het onderhoud van panden in het bezit van de gemeente Nissewaard. Aanleiding voor deze zorg is de verkoop van het perceel Drogendijk 26. Het pand wordt verkocht om er een zorgboerderij van te maken. De waarde is gedaald door achterstallig onderhoud, waardoor op het woonhuis € 130.000 moet worden afgeboekt. In de gezamenlijke commissie op 11 april jl. gaf toenmalig wethouder Van der Schaaf aan dat het pand al sinds 2012 te koop staat en het in de tussentijd aan meerdere verkopers bijna verkocht was. Dat was voor de gemeente reden om het pand telkens niet te onderhouden.

Nissewaard Lokaal betreurt dit. In de commissie gaf de VVD nog aan dat panden inmiddels meer waard zijn geworden. “Misschien dat het pand inmiddels meer waard is”, gaf Gerda den Daas, raadslid van Nissewaard Lokaal, aan, ”maar we zullen niet weten of dit het tekort dekt, dat door gebrekkig onderhoud heeft plaatsgevonden.”

Uiteindelijk heeft Nissewaard Lokaal, net als de rest van de raad, wel ingestemd met de verkoop van het perceel. Volgens de partij is er aan de huidige situatie niets meer te veranderen. Desondanks heeft de partij wel aangekondigd vinger aan de pols te willen houden bij de andere gemeentelijke panden. De partij wil latere verrassingen voorkomen. Nissewaard Lokaal heeft de gemeente gevraagd een overzicht toe te sturen van alle panden in gemeentelijk bezit , welke overeenkomsten er met gebruikers zijn afgesloten en in welke staat de panden zijn.

“Een volgende keer zullen wij waardevermindering als gevolg van achterstallig onderhoud niet meer accepteren,” besloot Den Daas haar betoog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *