Vraagtekens bij aanbesteding van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer

Nissewaard Lokaal zet vraagtekens bij de aanbesteding van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). Onlangs werd bekend dat het college het CVV in Nissewaard voorlopig heeft gegund aan Willemsen de Koning uit Arnhem. Willemsen de Koning kreeg eerder van de provincie Gelderland boetes ter waarde van € 1,1 miljoen. Als gevolg daarvan heeft Willemsen de Koning voor vijf dochterondernemingen faillissement aangevraagd. Het bedrijf zei niet meer uit te komen, omdat de dienstverlening hierdoor verlieslatend is. Hierdoor dreigden 376 medewerkers hun baan te verliezen en het vervoer in de regio in de problemen te komen.

Nissewaard Lokaal maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van de dienstverlening en de gevolgen voor het personeel van taxibedrijf Niemantsverdriet. Raadslid Tom den Daas heeft daarom namens de partij schriftelijke vragen opgesteld voor het college. Zo wil Den Daas onder meer weten of het college een back up plan heeft als vervoerder Willemsen de Koning haar verplichtingen niet nakomt. Daarnaast vraagt hij duidelijkheid over de eisen aan de nieuwe vervoerder. Is de gemeente alleen voor de laagste prijs gegaan of waren er ook andere eisen gesteld?

Lees de volledige vragen.

5 gedachten over “Vraagtekens bij aanbesteding van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer”

 1. Kunt u mij uitleggen dat rotterdam de aanbesteding van het contract vervoer gaat voor rmc , Amsterdam een rechtzaak is begonnen en gewonnen om van gunner van nissewaard af te zijn. En nissewaard dan juist wel voor deze aanbieder gaat

  1. Nissewaard Lokaal

   Geachte heer/mevrouw Bruggeman, op dit moment kunnen wij op die vraag geen antwoord geven. Dit zijn vragen waar wij ook mee zitten. Daarom willen wij weten op welke criteria de aanbesteding heeft plaatsgevonden. Over het algemeen heeft het college 6 weken de tijd om op schriftelijke vragen te antwoorden, maar wij hopen dat zij (gezien de besluitdatum van de aanbesteding) eerder met antwoorden zullen komen. Dat Amsterdam een rechtszaak is begonnen tegen deze aanbieder was ons niet bekend, wij kunnen dit ook niet terugvinden op internet. Mocht dit kloppen dan nemen we dit zeker mee. Houd onze website in de gaten. Zodra de beantwoording op onze vragen binnen zijn zullen wij deze hier ook publiceren.

 2. Waar gaat het in dit land naartoe?
  Binnenkort word het vervoer hier geregeld door bedrijven uit kaboel.
  Met alle respect voor de hr.den Daas.
  Maar hadden deze vragen niet eerder gesteld moeten worden aan het college?
  Voordat de gunning er was?
  Ik snap als bewoner van Nissewaard er helemaal niks meer van.
  We lopen als kamelen achter Europa aan, terwijl wij hier een bedrijf hebben die al jaren goed werk doet in deze sector.
  Maar omdat een of andere kokosnoot in brussel een nieuw plannetje heeft verzonnen moeten wij er aan geloven..
  Lang leve Niemandsverdriet.
  Ik hoop maar dat de burgemeester laat zien voor wie ze werkt.

  1. Nissewaard Lokaal

   Geachte heer Lemmen,

   De heer Den Daas heeft eerder vragen gesteld aan het college, nadat bekend werd dat Niemantsverdriet voor al het personeel ontslag had aangevraagd. De reactie van het college? ‘Dat doen ze altijd als er een nieuwe aanbesteding komt’. Helaas konden wij niet eerder vragen stellen over de aanbesteding. De aanbesteding is een college-verantwoordelijkheid. Dat betekent dat burgemeester en wethouders niet verplicht zijn de raad vooraf te betrekken in de aanbesteding. Wij waren dus ook niet op de hoogte, dit is reden om daar nu alsnog duidelijkheid over te krijgen.

 3. Duidelijkheid in deze kwestie is echt van belang.
  Heel veel ouderen die nu gebruik maken van deze faciliteit raken compleet in de stress.
  Kunnen we nu wel of niet blijven gebruik maken van Niemandsverdriet.
  Gelukkig ken ik de heer Den Daas en weet dat hij knap eigenwijs kan zijn en behoorlijk fanatiek.
  Dus hoop ik dat hij met jullie samen het college het vuur aan de schenen ligt.
  Succes ik blijf dit volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *