Vertrekkend raadslid klaar met politieke spelletjes

Vertrekkend VVD-raadslid Alexander Scheek is klaar met de politieke spelletjes en de hardheid in de samenleving. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met het AD/Rotterdams Dagblad. Hij vertrekt met zijn gezin naar Friesland, ver weg van de Randstad. Daar hoopt hij het leven na te streven van de gemoedelijkheid van vroeger. Bekend uit de Kameleon en het touwtje uit de deur van Jan Terlouw. Maar bij zijn vertrek deelt hij nog een paar flinke sneren uit aan de coalitiepartijen waar hij jarenlang onderdeel van was.

Het lidmaatschap van de VVD is ook opgezegd. “In de lijn van de landelijke VVD kan ik me niet vinden. Het één zeggen, het andere doen, valse beloftes, ik wil daar niets meer mee te maken hebben,” zegt hij in de krant. Ook plaatselijk had hij het er moeilijk mee. “Soms werd ik na een vergadering gebeld door een raadslid van ONS. Dat ik te kritisch was of waarom ik iets had gezegd. ONS is de baas in Spijkenisse. Dat heb je met één grote partij. Heb je ooit meegemaakt dat een raadslid van ONS tegen een voorstelde stemde? Nooit dat zegt alles.”

Te weinig
Naast ONS krijgt ook de eigen VVD-wethouder Christel Mourik een veeg uit de pan. Scheek vindt dat zijn eigen wethouder te weinig deed om de problemen met de Botlekbrug het hoofd te bieden. “Als minister Schultz iets niet goed regelt, moet je haar daarop aanspreken. Dat gebeurde niet. Christels stijl is van ‘in gesprek blijven’.”

Kiezer doet er niet toe
Scheek is de politieke spelletjes helemaal zat. “Ik heb zeven jaar politieke spelletjes meegemaakt en gezien dat de kiezer er niet toe doet. Besluiten kunnen niet snel worden genomen en dat levert onvrede op bij inwoners en die worden dan gepleased met beloftes die de gemeente niet kan waarmaken. Zo verliezen mensen het vertrouwen in de gemeente en de politiek.”

1 gedachte over “Vertrekkend raadslid klaar met politieke spelletjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *