Verkeerschaos door werkzaamheden Aveling

“We kunnen er lang of kort over zijn, het wordt een verkeerschaos”, concludeerde fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Zeker als eind juni wordt begonnen met de werkzaamheden, ruim drie weken voor de zomervakantie.” In de commissie Leefomgeving gaven projectleiders van de gemeente Rotterdam inzicht in de werkzaamheden die deze zomer plaats gaan vinden aan de Aveling. De weg wordt afgesloten voor regulier onderhoud.

De enige omrijdroutes die beschikbaar blijven zijn de Hartelbrug en de Groene Kruisweg. Tussendoor afsteken via de Gadering wordt afgeraden. Deze route is voor bewoners en de verwachting is dat het hier ook vastloopt, laten de projectleiders weten.

Het werk betreft regulier onderhoud. Van verbreding van de weg, zoals regelmatig vanuit Spijkenisse geroepen wordt, is geen sprake. De projectleiders gaven aan dat dit een bewuste keuze is. De gemeente Rotterdam wil er geen ‘racebaan’ van maken. De enige uitzondering betreft het noordelijkste deel van de Aveling. Het laatste deel bij de McDonald’s wordt wel verdubbeld. Hiermee wordt gehoopt de doorstroming van en naar de A15 te verbeteren.

De werkzaamheden beginnen op 28 juni en duren de gehele zomervakantie. Na de zomervakantie is het werk nog niet klaar. Daarna pakt de gemeente Rotterdam in de weekenden in september de rotondes nog aan. Ook wil de gemeente nog aan de slag met de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de Spijkenisserbrug.

2 gedachten over “Verkeerschaos door werkzaamheden Aveling”

  1. Wim Boekestijn

    Geen enkel moment voor genoemde werkzaamheden is goed, laten we daar ook duidelijk in zijn. Het zal de uitvoerders sieren het verkeer in goede banen te leiden, zodat de overlast tot een minimum wordt beperkt. Gratis OV gedurende de gehele periode is de moeite van het overwegen waard, de capaciteit van met name de metro verdient dan echter de volle aandacht.

  2. Dacht het niet die automobilisten die met het ov willen betalen maar dat moet ik ook als niet automobilist anders eis ik mijn geld terug betaal dik 1100 euro per jaar over rechtsongelijkheid gesproken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *