Verkeerschaos door werkzaamheden Aveling

“We kunnen er lang of kort over zijn, het wordt een verkeerschaos”, concludeerde fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Zeker als eind juni wordt begonnen met de werkzaamheden, ruim drie weken voor de zomervakantie.” In de commissie Leefomgeving gaven projectleiders van de gemeente Rotterdam inzicht in de werkzaamheden die deze zomer plaats gaan vinden aan de Aveling. De weg wordt afgesloten voor regulier onderhoud.

De enige omrijdroutes die beschikbaar blijven zijn de Hartelbrug en de Groene Kruisweg. Tussendoor afsteken via de Gadering wordt afgeraden. Deze route is voor bewoners en de verwachting is dat het hier ook vastloopt, laten de projectleiders weten.

Het werk betreft regulier onderhoud. Van verbreding van de weg, zoals regelmatig vanuit Spijkenisse geroepen wordt, is geen sprake. De projectleiders gaven aan dat dit een bewuste keuze is. De gemeente Rotterdam wil er geen ‘racebaan’ van maken. De enige uitzondering betreft het noordelijkste deel van de Aveling. Het laatste deel bij de McDonald’s wordt wel verdubbeld. Hiermee wordt gehoopt de doorstroming van en naar de A15 te verbeteren.

De werkzaamheden beginnen op 28 juni en duren de gehele zomervakantie. Na de zomervakantie is het werk nog niet klaar. Daarna pakt de gemeente Rotterdam in de weekenden in september de rotondes nog aan. Ook wil de gemeente nog aan de slag met de Groene Kruisweg tussen de Aveling en de Spijkenisserbrug.

Tags:

2 Comments

Laat een reactie achter