Veel overlast bij vernieuwde skatepark

Wethouder: ‘Meld klachten bij de gemeente’

Meld klachten over overlast bij de gemeente. Die oproep deed wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) aan de leden in de raadscommissie Leefomgeving. Aanleiding vormde de vraag van Nissewaard Lokaal om overlast en intimidatie bij het skatepark aan te pakken. Sinds het vernieuwde skatepark is geopend ontvangt de partij klachten van bewoners dat zij op het naastgelegen fietspad naar het fietsbruggetje worden nageroepen en geïntimideerd. Jongeren parkeren hun fietsen breeduit op het fietspad, staan daar in groepjes en springen zelfs bij willekeurige personen achterop de fiets. Sommige inwoners durven niet eens meer langs de fietsheuvel te rijden en ontwijken deze liever.

De partij is blij met het succes van het vernieuwde skatepark, maar heeft er bij de wethouder op aangedrongen om maatregelen te treffen tegen de overlast. De wethouder erkent dat in het begin dit soort problemen ontstonden rond het skatepark. Om dit op te lossen is er extra aandacht door politie, handhaving en jeugdwerkers geweest voor deze problemen. Volgens de wethouder, zijn de klachten daardoor  ‘als het goed is zodanig afgenomen dat er niet meer gelijk hoeft worden ingegrepen’.

Nissewaard Lokaal kon zich niet vinden in de lezing van de wethouder. Zo gaf de partij aan dat de laatste klachten nog dateerden van afgelopen week. Mijnans riep daarom op om klachten te melden via de site van de gemeente. Zo krijgt de gemeente en goed beeld waar er problemen zijn, hoe groot het is en waar maatregelen en ingrijpen gewenst zijn.

Inwoners die overlast ervaren, ook op ander gebieden, kunnen dit melden via het meldingsformulier.

Foto is genomen tijdens de feestelijke opening van het skatepark en heeft niets te maken met de overlast.

1 gedachte over “Veel overlast bij vernieuwde skatepark”

  1. Zou permanente camera toezicht
    De sfeer kunnen beïnvloeden dmv bewustwording bovenstaande.
    Als je niets te verbergen hebt en alléén voor de fun daar naar toe gaat hoeft je ook niet met de wet vd privacy te schermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *