Elementen krijgt toch school

Er komt toch een school in de wijk De Elementen. Dat valt te lezen in het AD/Rotterdams Dagblad van 2 januari jl. Voor Nissewaard Lokaal komt hiermee een langgekoesterde wens uit. De partij is zeer tevreden. Vanuit de voorloper van de partij werd al eerder gepleit voor een school. Toen besloot het gemeentebestuur nog geen school te plaatsen. Nadat de nood heel hoog kwam te zitten bij basisschool De Hoeksteen in de Schenkel en er een noodgebouw op het schoolplein werd bijgeplaatst, pleitte Nissewaard Lokaal in de begrotingsraad van november wederom te kijken naar de dekking van de scholen in Spijkenisse.

Volgens Nissewaard Lokaal is een grote zwarte vlek ontstaan rond het centrum en De Elementen sinds ook de voormalige Nachtegaalschool was gesloten. Dit heeft zijn weerslag op de omliggende scholen. Het nieuwe pand komt op een nog nader te bepalen plaats in de wijk. Het gebouw zal huisvesting geven aan de bestaande scholen De Hoeksteen en De Piramide.

Nissewaard Lokaal is blij dat het gemeentebestuur naar de partij heeft geluisterd en is tevreden met de gekozen oplossing. De partij vroeg in de begrotingsraad aandacht voor de verdeling van de scholen in de gemeente en aandacht te hebben voor zwarte vlekken. “Uiteraard zijn er wijken waarin het leerlingenaantal terugloopt,” stelde de partij. “Wat Nissewaard Lokaal betreft kijken we daarom goed naar de initiatieven in de kernen, waar diverse basisscholen ook samenwerken. Wat onze partij betreft is zo’n samenwerking in veel wijken en wellicht ook de Elementen een goede optie.”

Naast een nieuwe school in De Elementen wil het gemeentebestuur ook kijken naar de dekking van andere scholen en waar nodig deze samenvoegen. De commissie Welzijn bespreekt de Onderwijshuisvesting Nissewaard 2018-2022 in de vergadering van 18 januari.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *