Test met live-uitzending geslaagd

Een proef met het live uitzenden van een raadsbijeenkomst door Nissewaard Lokaal is geslaagd. De partij filmde de bijeenkomst waarin Rijkswaterstaat tekst en uitleg gaf over de problemen met de Botlekbrug en zond dit live uit op haar Facebookpagina. Ruim 730 mensen hebben een deel van de bijeenkomst live gevolgd. Op het hoogtepunt keken er 45 mensen tegelijk. In totaal bereikte het bericht meer dan 2000 mensen.

Hiermee is de partij de eerste partij die inwoners via live opnamen betrekt in de discussie. Kijkers konden via Facebook direct reageren op de beelden. Nissewaard Lokaal vind het belangrijk om de politiek dichter bij de mensen te brengen. Daarom zoekt de partij naar middelen om dit mogelijk te maken. De live-uitzending is een nieuwe stap.

“We ontvingen veel klachten van mensen dat de bijeenkomst met Rijkswaterstaat te laat was aangekondigd, waardoor mensen zich niet meer vrij konden maken,” vertelt fractievoorzitter Chris Hottentot. “Om het voor mensen toch mogelijk te maken om de bijeenkomst te volgen hebben wij besloten om deze als proef live uit te zenden. Proef geslaagd kunnen we wel zeggen.”

De partij wil dit middel vaker inzetten bij discussies die voor inwoners van belang kunnen zijn. Inwoners die de live-uitzending hebben gemist kunnen deze gewoon terugkijken op de Facebookpagina van Nissewaard Lokaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *