Te weinig huurwoningen vrije sector

Er zijn te weinig huurwoningen in de vrije sector. Dat stelde Nissewaard Lokaal in de raadsvergadering van 3 februari jl. Op de agenda stond een besluit over de Woonvisie Voorne-Putten. De gemeente wil de komende jaren een groep woningen bouwen die er nog niet is. Al eerder waarschuwde Nissewaard Lokaal hiervoor. Eerdere ambities van de toenmalige gemeente Spijkenisse flopten. In Hekelingen wilde de gemeente villawijk ‘Heer en Meester’ realiseren. Uiteindelijk zijn er 5 kavels verkocht, waarna de gemeente uit nood het plan aanpaste tot Park Waterrijk.

In torenflat Rokade raakten zo’n 105 appartementen niet verkocht, waardoor de gemeente noodgedwongen voor € 30 miljoen de torenflat moest overkopen van de projectontwikkelaar. Nadat besloten is de appartementen te verhuren, raakte de flat wel snel gevuld. Een van de reden voor Nissewaard Lokaal om te pleiten voor meer huurwoningen in de vrije sector.

“Hypotheekregels zijn steeds strenger geworden en mensen die te veel verdienen op een sociale huurwoning moeten flink bijbetalen”, aldus Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal eerder in de commissie. “Omdat er te weinig vrije sector huurwoningen beschikbaar zijn in onze gemeente blijven deze mensen sociale huurwoningen bezet houden, waardoor de wachtlijsten toenemen.”

Volgens Nissewaard Lokaal is het duidelijk dat er behoefte is aan meer vrije sector woningen. “Mensen willen niet altijd vastzitten aan een hypotheek. Het verhuren van de appartementen in Rokade bewijst dat”, stelt Hottentot. Er is, volgens de partij, nog voldoende ruimte in De Elementen en in Park Waterrijk om meer vrije sector huurwoningen te realiseren.

Daarnaast pleitte Nissewaard Lokaal voor meer jongerenwoningen in de gemeente. Het voornemen van de gemeente om de voorraad sociale huurwoningen af te bouwen kon niet op de steun van Nissewaard Lokaal rekenen.

1 gedachte over “Te weinig huurwoningen vrije sector”

  1. Wanneer wordt er eindelijk gestart met de bouw van vrije sector huurwoningen? We zijn nog steeds geen meter opgeschoten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *