Spijkenisse wacht verkeersinfarct in weekenden

Het verkeer van en naar Spijkenisse staat deze maand zware tijden te wachten. In het komende weekend gaan de kruisingen naar zowel de Rozenlaan als Stationsstraat bij de Groene Kruisweg eruit. In het weekend van 20 tot 23 oktober wordt ook nog eens de Groene Kruisweg afgesloten tussen het Baljuwplein en de Sportlaan. Er vinden dan afrondende werkzaamheden plaats aan de rotonde op het Baljuwplein.

Het wordt ook een pittige tijd voor het verkeer op het eiland. Naast de werkzaamheden in Spijkenisse wordt er ook gewerkt aan de Harmsenbrug bij Brielle en de N57. Daar bovenop wordt komende maand ook nog eens tweemaal een deel van de Groene Kruisweg in het weekeinde afgesloten.

Nissewaard Lokaal is er niet gelukkig mee. “Onze inwoners hebben al veel te verduren gehad deze zomer,” stelt de partij. Toch begrijpt de partij dat het nodig is. “We willen allemaal een vlotte doorstroming en de nieuwe situatie kan hierbij helpen. Uitstellen tot een rustig weekend lukt, helaas niet. De werkzaamhedenkalender in deze regio zit helemaal vol gepland, dus er zal altijd flinke overlast zijn. Helaas helpt een defecte wisselstrook op de Spijkenisserbrug hier dan ook niet bij.”

Toch hoopt de partij dat de overlast na deze werkzaamheden voorlopig weer achter de rug is. “Laten we hopen dat het grote onderhoud, na deze werkzaamheden, voor de komende jaren weer gedaan is in onze gemeente,” spreekt de partij haar hoop uit. Volgens de partij moet er in de toekomst wel met hogere overheden goede afstemming plaatsvinden over wegonderhoud. Het mag volgens Nissewaard Lokaal niet meer voor komen dat er meerdere uitvalsroutes tegelijkertijd gestremd zijn.

Mochten de werkzaamheden door omstandigheden niet door kunnen gaan, dan wordt er uitgeweken naar het daaropvolgende weekeinde.

2 gedachten over “Spijkenisse wacht verkeersinfarct in weekenden”

  1. Moet inderdaad gebeuren. Zou daarin prettig zijn als de RET de frequentie van de metro op zaterdag en zondag zouden verhogen zodat er een vlotte verbinding naar Rotterdam is.

    Wordt dit met elkaar afgestemd?
    Vr groet Rene Keijzer

  2. Martin Chrispijn

    Misschien handig om extra personeel in te zetten op het pontje hekelingen-nieuwbeijerland, en s nacht door te varen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *