In de wijk: Speeltuin Campanulastraat heropend

In de rubriek ‘In de wijk’ of ‘In de kern’ vertellen we over de activiteiten van onze partij in de wijken en kernen van de gemeente Nissewaard.

Woensdag 10 februari wordt de speeltuin op de hoek van de Campanulastraat en de Korenbloemstraat heropend. Dit wordt gedaan door wethouder Jan-Willem Mijnans. De speeltuin was al jaren verouderd en stond bovendien op de nominatie om verwijderd te worden. Door de jarenlange inzet van fractiemedewerkster Jeanette Dullaart van Nissewaard Lokaal is de speeltuin behouden gebleven en onlangs zelfs vernieuwd en grondig aangepakt door de gemeente. Voor Dullaart was het belangrijk dat de speeltuin zou blijven. “In 2013 heb ik een petitie naar de gemeente gestuurd, omdat de speeltuin een belangrijke spil is in de buurt”, vertelt zij. “Gemiddeld komen er 40 á 50 kinderen per dag naar de speeltuin. Zelfs SKS en de Zonnehof maken er graag gebruik van.”

Jarenlang heeft Dullaart geknokt om de speeltuin te verbeteren. Al in 2013 benaderde zij de toenmalige gemeente Spijkenisse met de petitie om de speeltuin aan te pakken. In korte tijd haalde zij 380 handtekeningen op in de buurt. Zelf is Dullaart ook nauw betrokken bij de speelplaats. “Ik zorg dat er pleisters geplakt worden en dat ruzies niet uit de hand lopen”, vertelt zij. “Mijn man Peter is begonnen met alles wat rijdt voor de kinderen te verzamelen. Dat repareert hij als het nodig is of hij vervangt het. Hier kunnen zij vervolgens ook mee spelen.”

Nu de vernieuwde speeltuin wordt heropend staat het volgende project alweer op stapel. “Ik ben inmiddels met de gemeente en Stedin in gesprek om het electrahuisje op te leuken met wat kindgerelateerde graffiti. Dit wordt belangeloos door graffitiartiest Wilcko Clement gedaan”, vertelt Dullaart.

2 gedachten over “In de wijk: Speeltuin Campanulastraat heropend”

  1. Leuk dat er weer geld en tijd geïnvesteerd wordt in een speeltuin in een wij waar er heel veel zijn
    En dat ik in Hekelingen al 3 jaar bezig ben en ik al ruim 3 kwart jaar niks meer gehoor heb over een beslissing waar ze na de zomervakantie op terug zouden komen

    1. Fractie Nissewaard Lokaal

      Beste Samantha, het gaat er niet alleen om of er veel speeltuinen zijn, maar of er ook veel gebruik van wordt gemaakt. Dat is in dit geval zo. Ook bij Jeanette liep het soms moeizaam. Ze was ook 3 jaar bezig voor het eindelijk gelukt is en hoorde ook vaak lange tijd niets van de gemeente. Dat is niet leuk en vervelend. Je moet van afspraken uit kunnen gaan. We raden je aan om nog eens contact op te nemen met de gemeente en te vragen naar de stand van zaken. Het belangrijkste is om niet af te wachten maar het initiatief te houden. Mocht je er niet uitkomen, dan horen we het graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *