Schenkel sluit aan op Rondje Voorne-Putten

De wijk de Schenkel sluit eindelijk aan op het rondje Voorne-Putten. Bijna drie jaar geleden vroeg Nissewaard Lokaal er al aandacht voor. In tegenstelling tot de wijk de Elementen heeft de Schenkel geen enkele aansluiting voor fietsers op het fietspad aan de Maasboulevard. Het gevolg is dat fietsers en snorscooters uit de wijk, met name in de zomermaanden, gevaarlijk over het voetpad tussen de voetgangers door slalommen. Reden voor Nissewaard Lokaal om te vragen een aansluiting te realiseren van de wijk op het fietspad.

Wethouder Jan-Willem Mijnans zegde toe daar naar te kijken en stelde voor om deze aansluiting aan de Amerstraat te realiseren. Dit zou het meest praktische zijn om een goede en veilige aansluiting op het fietspad aan de Maasboulevard te realiseren. Hoewel Nissewaard Lokaal de wethouder meerdere keren aan zijn toezegging herinnerde, leek er verder weinig meer te gebeuren. Tot vorige week woensdag 13 januari.

In de commissie Leefomgeving liet wethouder Mijnans de aanwezigen weten, dat de opdracht om het fietspad te realiseren inmiddels is verstrekt. Dankzij het aandringen van Nissewaard Lokaal kunnen straks ook de inwoners van de Schenkel meedoen aan het rondje Voorne-Putten, de fietsroute die het hele eiland rondgaat. Bovendien levert het voor veel bewoners die werkzaam zijn in Rotterdam of de Botlek ook een snellere fietsroute op. Zij hoeven dan niet meer via de Schenkelweg en de Groene Kruisweg naar de Spijkenisserbrug te rijden.

Nissewaard Lokaal hoopt vooral dat de verkeersveiligheid verbetert als fietsers en snorscooters straks een eigen aansluiting hebben, waardoor zij niet meer tussen het wandelend publiek hoeven door te rijden. Met de realisatie van de Kraanvogel, de fietsersbrug over de haven, is de Maasboulevard een drukke fietsroute geworden voor forensen en recreatiefietsers.

1 gedachte over “Schenkel sluit aan op Rondje Voorne-Putten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *