Rijkswaterstaat overweegt ondersteunen iOS app Brug Open

Er waren na afloop van de bijeenkomst met Rijkswaterstaat woensdag 25 oktober maar weinig tevreden bezoekers. Veel mensen waren teleurgesteld dat Rijkswaterstaat weinig oplossingen bood voor de problemen die er zijn ontstaan aan zowel de nieuwe Botlekbrug als de Spijkenisserbrug. Hoewel de Spijkenisserbrug binnenkort aangepakt moet worden, omdat deze aan het eind van zijn levensduur is, wilde Rijkswaterstaat geen toezeggingen doen. Ook over de Botlekbrug kon Rijkswaterstaat niet meer duidelijkheid geven, dan te vertellen ‘dat ze er mee bezig zijn’.

Volgens Rijkswaterstaat staat de nieuwe Botlekbrug slechts 0,6% van de tijd in storing. Dit ontlokte bij Chris Hottentot, fractievoorzitter van Nissewaard Lokaal, de vraag of Rijkswaterstaat wel beseft wat het effect is van dergelijke storingen. Urenlange overlast met complete verkeersinfarcten en zelfs mensen die hun baan zijn kwijt geraakt als gevolg van het te laat op het werk verschijnen. Bart Keunen, de nieuwe districtshoofd, gaf aan de problemen te kennen. Bovendien had Hottentot kritiek op de bewering van voormalig minister Schultz dat de brug gemiddeld niet meer storingen had dan anderen. Volgens hem gaat de brug veel vaker open, waardoor het aantal storingen en de overlast in aantallen veel hoger is. Hetgeen Rijkswaterstaat schoorvoetend moest erkennen.

Desondanks bood Rijkswaterstaat weinig oplossingen voor de problemen. De invoering van een blauwe golf, route-informatieborden waarop voorspellend de openingstijd van de brug wordt aangekondigd, is nog te onbetrouwbaar. Volgens Rijkswaterstaat is de betrouwbaarheid nu 90%, maar moet deze hoger komen te liggen om betrouwbare verkeersinformatie te bieden.

Hottentot vroeg daarom aan Rijkswaterstaat of er bereidwilligheid is om de app Brug Open voor iOS te willen ondersteunen. Deze app is inmiddels voor Android gebouwd door een inwoner uit ergernis vanwege de vele brugopeningen. Aan Nissewaard Lokaal gaf de ontwikkelaar aan niet de tijd en financiën te hebben deze ook voor iOS te ontwikkelen. Met steun van Rijkswaterstaat kan deze app wellicht wel gerealiseerd worden. Rijkswaterstaat heeft beloofd dit in overweging te gaan nemen.

2 gedachten over “Rijkswaterstaat overweegt ondersteunen iOS app Brug Open”

  1. We zijn nu ruim 2 jaar verder. Waarom is er nog steeds geen ios ondersteuning voor de brug open app. Mijn ouders hebben een android telefoon en ik kan zien dat de app goed werkt. Hebben jullie geen idee hoeveel ios gebruikers deze app ook graag zouden willen gebruiken. Mijn mam werkt in de botlek en door de wegafsluiting voor de blankenburgtunnel moet hij nu steeds over de callandbrug rijden. Het zou wel erg prettig zijn als hij dus ook gebruik zou kunnen maken van deze app.

    1. Fractie Nissewaard Lokaal

      Er is destijds besloten door de gemeente, Rijkswaterstaat en het Rijk om een speciale app te ontwikkelen, die betrouwbaarder is dan de info van Brug Open. De data die hieruit gegenereerd komen worden momenteel getest. De betreffende informatie is nu te zien op de diverse borden langs de weg. O.a. op de A15 richting Botlekbrug en op de Schenkelweg richting Spijkenisserbrug. Hierdoor krijgen weggebruikers tijdig informatie of zij een brugopening kunnen verwachten of niet en daardoor de juiste keuze maken. Uiteindelijk moet dit dus ook in de verkeersinformatie van apps terug te vinden zijn. Maar voor nu alleen op de borden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *