Rijbewijs verlengen? Houd rekening met achterstand CBR

Wie zijn of haar rijbewijs moet verlengen, en een gezondheidsverklaring moet overhandigen, moet zo’n 5 maanden voor de vernieuwingsdatum een aanvraag indienen. Dat laat de gemeente Nissewaard weten op vragen van Nissewaard Lokaal. Raadslid Tom den Daas drong er bij de gemeente op aan om de informatie te verbeteren, zodat mensen weten waar ze rekening mee moeten houden. Op dit moment wachten in Nederland veel mensen op een nieuw rijbewijs door de achterstanden bij het CBR.

Als het CBR een nader medisch onderzoek verlangt, dan kan de doorlooptijd nog langer zijn. Dit komt omdat er soms ook wachttijden zijn bij de door het CBR aangewezen keuringsartsen. Het CBR geeft aan bij de afhandeling rekening te houden met de afloopdatum van het rijbewijs en het moment waarop de aanvraag voor een verklaring van geschiktheid is ingediend.

Op dit moment is de wachttijd:

  • Voor 75+ en vrachtwagenchauffeurs die een keuringsverslag  nodig hebben: 9 weken
  • Examenkandidaten: 20 weken
  • Vernieuwingen voor degene die medisch zijn: 19 weken
  • Buitenlandsrijbewijs omwisselen: 20 weken
  • Nieuwe melding van iemand die medisch is geworden: 20 weken

Ook de gemeente Nissewaard zal op de website van de gemeente een bericht plaatsen om inwoners te informeren tijdig te starten met de vernieuwing van het rijbewijs als daarvoor een verklaring van geschiktheid van het CBR nodig is.

1 gedachte over “Rijbewijs verlengen? Houd rekening met achterstand CBR”

  1. Wim Boekestijn

    Voor het volledige en complete plaatje: verlengen zonder poespas van keuring en/of leeftijd: hoeveel bedraagt dan de wachttijd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *