Per 1 juli €1 starttarief parkeren

De gemeenteraad van Nissewaard heeft ingestemd met het starttarief van €1 voor het eerste uur parkeren in de parkeergarages. Het starttarief wordt per 1 juli ingevoerd in alle garages. Alleen Nissewaard Lokaal kon zich niet vinden in het voorstel. Volgens de partij is de centrumeconomie te fragiel om daar nu verandering in aan te brengen.

De partij vreest dat huurders wegblijven, waardoor de leegstand niet verdwijnt. “Huurders zullen nu afwachten om de effecten te beoordelen van deze verhoging,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot. “Als zelfs maar blijkt dat het effect nihil, dan wacht na anderhalf jaar alweer een nieuwe verhoging. Opnieuw zullen nieuwe ondernemers afwachten of deze verhoging effect heeft op het bezoekersaantal, waardoor zij niet zullen investeren in een pand.” Volgens Nissewaard Lokaal is het van belang om de tarieven gedurende een lange periode op een gelijk niveau te houden. De partij pleitte er dan ook tevergeefs voor om het tarief tot en met 2019 gelijk te houden.

De invoering van het startarief levert volgens de begroting 180.000 euro aan extra inkomsten op. Volgens Nissewaard Lokaal maken de partijen een misrekening. “U gaat ervan uit dat u die inkomsten daadwerkelijk krijgt,” zei Hottentot tegen de raad. “Maar wat als parkeerders wegblijven?”

Wethouder Hamerslag gaf daarop aan dat, als de begroting niet wordt gehaald, de tarieven verhoogd moeten worden. “Daarmee maakt u dan weer dezelfde fout als voorgaande jaren,” stelde Hottentot. “Elke keer verhoogde u de tarieven, omdat de inkomsten tegenvielen. Elke keer leverde dat minder bezoekers op. U heeft er niets van geleerd.”

2 gedachten over “Per 1 juli €1 starttarief parkeren”

  1. Rija Verhagen

    Nu de prijs aan de lage kant was, zette ik de auto ook wel in de garage. Nu het weer omhoog gaat, blijf ik wel weer weg. Jullie leren het ook nooit. Wil je bezoekers naar het centrum krijgen, dan zal je het betalen goedkoper moeten maken en het centrum interessanter voor de bezoekers. Ga er eens voor zorgen dat het voor ondernemers aantrekkelijk wordt om zich in Spijkenisse te vestigen. Wens jullie veel succes en wijsheid.

  2. Maak het parkeren in de garages het eerste uur gratis en zie dan eens hoeveel extra dat gaat opleveren. Vooral voor de ondernemers en de leegstand. Ik hoef daar geen berekening op los te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *