‘Provincie trekt nu lobby A4-zuid’

De provincie Zuid-Holland neemt momenteel het initiatief als het gaat om een lobby voor de A4-zuid. Dat zei wethouder Christel Mourik (VVD) tijdens de raadsvergadering op 22 februari jl. op vragen van Nissewaard Lokaal. De partij vroeg de wethouder om een nieuwe lobby in te zetten, nu minister Schultz heeft aangekondigd om op basis van de Nationale Markt- en Capciteitsanalyse te kijken naar de noodzaak van infrastructurele ingrepen, zoals de A4-zuid.

Mourik gaf aan dat er vanuit de provincie een persoon is vrijgemaakt om het dossier verder op te schalen. Zijn opdracht is om alle facetten duidelijk in beeld te brengen, waaronder draagvlak- en data-analyse. Tijdens de bespreking van het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) heeft minister Schultz toegezegd om in het volgende MIRT te bepalen of deze weg de status van traject kan krijgen, vertelde Mourik.

De gemeente Nissewaard werkt actief mee in het traject en heeft in die rol ook contact met omliggende gemeenten. De gemeenten op Hoeksche Waard zijn daar onderdeel van. Hoewel de gemeenten in het verleden tegen de A4-zuid waren, zien zij inmiddels in dat de weg noodzakelijk is nu er veel files staan van en naar de Hoeksche Waard. Het verkeer is toegenomen sinds de realisatie van de A4 rond Steenbergen. Mourik heeft de steun van de gemeenten op de Hoeksche Waard laten vastleggen.

1 gedachte over “‘Provincie trekt nu lobby A4-zuid’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *