Positief over Kinderfietsenplan

Alle fracties waren positief over het initiatiefvoorstel met betrekking tot het ANWB Kinderfietsenplan die Nissewaard Lokaal heeft ingediend. Afgelopen donderdag 18 februari werd het plan in de commissie Sociaal Domein besproken. Wel vroegen ONS en PvdA zich af of de vorm waarin het voorstel was ingediend wel juist was. De partijen zagen liever dat het voorstel als motie werd ingediend, maar Fred Seker (Nissewaard Lokaal) hield vast aan het ingediende voorstel.

Daarnaast vroeg ONS zich af of het vinden van een lokale ondernemer of organisatie wel haalbaar was. Seker gaf aan dat dit ook geen probleem hoefde te zijn. Nadat Nissewaard Lokaal het voorstel in de media aankondigde, werd de partij al door een ondernemer benaderd die hier al heel graag mee aan de slag wil. Hij heeft eerder geprobeerd om de gemeente hiervoor te benaderen, maar dat leidde nog niet tot een gewenst resultaat.

Wethouder Wouter Struijk is ook positief over het voorstel, maar hij ziet ook dat er (naast ANWB) ook andere partijen zijn die een dergelijk concept aanbieden. Hij heeft de commissieleden beloofd om de kansen en mogelijkheden voor dit initiatief nader te onderzoeken en dit aan de commissie terug te koppelen.

Seker is verheugd dat er naar gekeken gaat worden. “Door dit plan krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans zich te ontwikkelen,” vertelt Seker. “Bovendien leren de kinderen die een fiets krijgen ook hoe ze deze moeten onderhouden. De ANWB heeft hierin een adviserende rol. Tenslotte is het ook positief dat vrijwilligers worden ingezet in combinatie met eventueel Voorne Putten Werkt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.