‘Paaltjes geplaatst vanwege gevaar en overlast’

De paaltjes in de Theatergarage zijn geplaatst vanwege de overlast van fietsers en scooterrijders in deze garage. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties, omdat automobilisten hier niet op bedacht zijn. Dat zegt wethouder Kees Dijkman in een schriftelijke reactie op de vraag van Nissewaard Lokaal in de raad van 14 oktober j.l.

“Reeds vanaf de opening van de garage bleek dat bewoners het gemakkelijker vonden om de fietsenstalling en het complex via de nooduitgang en derhalve via de parkeergarage te verlaten”, schrijft hij. “Zolang dit op een veilige manier geschiedde, met de fiets/bromfiets/scooter aan de hand richting bestemde lift was dit niet direct een probleem. Maar helaas gebeurde dit al fietsende c.q. rijdende op een bromfiets of scooter dwars door de garage heen, waarbij dit ‘verkeer’ zich niets aantrok van rijrichtingen en/of andere ‘legale’ gebruikers van de garage. Diverse malen werden deze mensen aangesproken door Parkeerbeheer.”

Paaltjes
In 2013 heeft de gemeente al gesprekken gevoerd met de eigenaar van het bovenliggende pand, Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR), over het plaatsen van paaltjes. Doordat bewoners geen gebruik konden maken van de formele in-/uitgang aan de zijde van de Gorsstraat, zijn de paaltjes destijds nog niet geplaatst. Nu er een scootmobiellift is geplaatst, is recent besloten tot het plaatsen van de paaltjes.

Schade
In de tussentijd bleek de situatie met fietsers en scooterrijders zich te verergeren. “Bewoners reden af en aan via de hellingbaan van de garage en via de grote lift, tegenover ‘De Stoep’. Al fietsende c.q. rijdende op een bromfiets of scooter werd de lift in- en uitgereden of werd met forse vaart de hellingbaan afgereden. Dit leverde al een aantal malen zeer precaire gevaarsituaties op voor voetgangers en automobilisten die hier niet op bedacht zijn. Bovendien wordt regelmatig als gevolg van dit illegale gebruik van de garage schade toegebracht aan slagboominstallaties en ook reeds tweemaal aan de liftdeuren van de eerder genoemde lift, waardoor deze enkele weken buiten gebruik moest worden gesteld”, schrijft de wethouder verder.

Ongelukkig
Nissewaard Lokaal heeft begrip voor de situatie vanuit de gemeente. Toch wil de partij de wethouder vragen om in overleg te treden met bewoners en SOR. De bewoners zijn niet gelukkig met de situatie en de route via het pand is niet altijd even ideaal. Voor sommige scootmobiels zijn bepaalde hoeken moeilijk te nemen, getuige de schade aan de muren. Daarnaast geven zij aan dat de scootmobiellift nog steeds regelmatig in storing staat, hoewel de wethouder aangeeft dat deze mankementen inmiddels tot het verleden behoren. Bovendien kunnen ouderen die slecht ter been zijn met een rollator vanuit de garage nu niet meer met de lift naar boven en zijn zij gedwongen een flink stuk om te lopen.

3 gedachten over “‘Paaltjes geplaatst vanwege gevaar en overlast’”

 1. Y.E. Van der Klooster

  Geachte heer Dijkman,

  Ik begrijp het probleen in de theater garage met vernielingen etc.

  Het probleem ligt bij de SOR , die seniorwoningen verhuurt terwijl het pand hier niet echt voor geschikt is. Ik woon hier vanaf juni 2014 met allemaal mooie beloftes over Scootmobielstalling etc. Maar ik moet sinds oktober 2015 8 liften door om even naar binnen en buiten te gaan met mijn Scootmobiel , dit is echt niet te doen . Alles is te krap je kan niet draaien . Dit is toch niet de bedoeling dat burgers geen kant meer opkunnen , je zelfstandigheid verliezen , geen boodschapje meer doen , opgesloten in je leuke appartementje, afhankelijk van je kinderen .

  En in een parkeergarage gebeuren ongelukken . Die paar scootmobielers van de SOR veroorzaken al die problemen niet allemaal .
  Het grootste problemen komt van buitenaf,jongeren voetballen tegen de liftdeuren ,schoppen , kauwgom plakken op sensoren , junks die in de liften zitten/ slapen of wat dan ook . Motors die door de garage racen en die komen van buitenaf. Zo kan ik wel even door gaan.

  Het komt hier opneer dat het een probleem van de gemeente en de SOR is , geen recht van overpad!
  Waar enkele bewoners met een Scootmobiel het slachtoffer zijn .

  Ik zou graag met u contact willen hebben, kom eens kijken naar de situatie .

  Met vriendelijk groet,
  Yvonne

  1. Nissewaard Lokaal

   Beste Yvonne,

   De heer Dijkman is niet betrokken bij onze partij, maar bij ONS. Een reactie gericht aan onze fractie zal hem dan normaal gesproken ook niet bereiken. Desondanks zullen wij je reactie doorsturen naar de wethouder.

   Met vriendelijke groet,

   Nissewaard Lokaal

 2. Y.E. Van der klooster

  Trouwens dat liftje op de Gorsstraat is geen Scootmobiel lift maar rolstoel lift!
  En vanaf vandaag ga ik gewoon weer door de parkeergarage en door de lift !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *