Ouders de auto uit

Nissewaard Lokaal wil zoveel mogelijk ouders uit de auto krijgen. Aanleiding vormt te overlast die dagelijks rondom de basisscholen plaatsvindt bij het brengen en halen van de kinderen. Nissewaard Lokaal wil dat de kinderen vaker met de fiets of te voet worden gebracht. Dat komt de veiligheid in de wijk rondom scholen ten goede.

Daarom diende Nissewaard Lokaal tijdens de raad van 28 juni een breedgedragen motie in. Naast Nissewaard Lokaal deden ook o.a. ONS, PvdA en VVD eraan mee. In de motie vragen de partijen om op een positieve wijze het haal- en brenggedrag te veranderen. De partijen stellen voor om te kijken of er op een vast moment een jaarlijkse terugkerende wedstrijd georganiseerd kan worden om deze verandering voor elkaar te krijgen.

Fractievoorzitter Koos Smeding van Nissewaard Lokaal betoogde dat de aanpak van haal- en brenggedrag veel meer raakt dan alleen verkeersveiligheid en overlast in de buurt. Juist gezondheid, beweging en duurzaamheid spelen hierin ook een belangrijke rol. “Toch zal het een uitdaging worden om op alle scholen de ouders uit de auto’s te krijgen en de kinderen te laten lopen of fietsen naar de basisschool,” stelt Smeding. “Een jaarlijkse terugkerende moment zal uiteindelijk de bewustwording van het autogebruik bij ouders, scholen en kinderen vergroten.“

Uiteindelijk stemde de voltallige raad unaniem in met de motie. Het college heeft aangegeven hier enthousiast mee aan de slag te gaan en te bekijken op welke manier hier het beste invulling aan is te geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *