Ook lekkage in Boekenberggarage

Ook in de Boekenberggarage is er sprake van lekkage. Dat vertelde wethouder Hamerslag (ONS) 20 januari j.l. aan de commissie Leefomgeving. “Maar dat is een andere situatie dan in CityPlaza”, benadrukte hij. In de Boekenberggarage is direct bij oplevering al ontdekt dat er haarscheurtjes in het beton zitten. Hierdoor denkt de gemeente daar wel compensatie voor te kunnen krijgen.

Door zelf te kiezen voor goedkoper materiaal bij het bouwen van de CityPlaza garage kan de gemeente de schade die is ontstaan om de lekkages te verhelpen niet verhalen om de bouwer van dit complex. Volgens wethouder Hamerslag een bewuste keuze: “Bij het bouwen van dit soort projecten probeer je binnen het daarvoor bestemde budget te blijven. Dat betekent dat als op een bepaald onderdeel de kosten hoger uitvallen dan begroot, je op een ander onderdeel probeert kosten te besparen. We hadden niet verwacht dat er grote kwaliteitsverschil zou zijn in de gekozen betonoplossing.”

Nissewaard Lokaal is niet blij met deze onverwachte kosten, maar beseft wel dat de schade alleen maar groter en hoger wordt als het niet snel verholpen wordt. De partij kon daarom instemmen met de herstelkosten. Wel vroeg de partij garanties dat dit probleem bij andere recente bouwwerken niet voor zou komen.

Hamerslag liet nog wel weten dat de CityPlazagarage met het herstel van de lekkage wel weer jaren vooruit kan, omdat ook de vloer van de garage meteen aangepakt en verbeterd gaat worden.

2 gedachten over “Ook lekkage in Boekenberggarage”

  1. Sorry vind het gezwest in de ruimte goedkoop matriaal gebruiken oké maar met tegenwoordig meer als genoeg expertise vind ik het een hele grote blunder van heel de politiek in Spijkenisse

    1. Nissewaard Lokaal

      Heel de politiek de schuld geven is erg makkelijk, Henk, en onterecht. De gemeenteraad gaat hier namelijk niet over. Dat is gisteren ook nagevraagd door onze partij. De gemeenteraad stelt alleen het krediet vast voor de bouw van deze garages. Vervolgens is het aan de ambtenaren (in overleg met de wethouder) om samen met de aannemer toezicht te houden op de bouw en besluiten te nemen om de bouw binnen de grenzen van dit krediet (te proberen) te houden. Kortom de gemeenteraad kan dit niet controleren en was hier tot dit werd aangekondigd niet over op de hoogte. Wel mag je je afvragen of het gemeentebestuur (wethouders van de partijen ONS, VVD en CDA en tot 2006 bij de bouw van CityPlaza ook de PvdA) de juiste keuzes heeft gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *