ONS praat verder met PvdA en VVD

Informateurs Gert-Jan ’t Hart en Richard Sitton adviseren ONS om verder te praten met PvdA en VVD over de vorming van een nieuw gemeentebestuur. Dat werd vanmiddag bekend gemaakt. De grote winnaars van de verkiezingen, PVV en Nissewaard Lokaal, vallen buiten de boot. Nissewaard Lokaal is teleurgesteld.

“We vinden het jammer dat niet is besloten om met Nissewaard Lokaal verder te praten en te onderzoeken of een coalitie met onze partij mogelijk was,” zegt fractievoorzitter Chris Hottentot. “Nissewaard Lokaal heeft zich in de afgelopen periode kritisch, maar altijd constructief opgesteld. Nu er gekeken is naar een kleinere partij als de VVD, wordt er voorbij gegaan aan een groter en breder draagvlak die een coalitie van ONS, PvdA en Nissewaard Lokaal zou hebben gehad.”

De komende weken zullen de partijen overleggen om te komen tot een coalitieakkoord. Hierin staan de afspraken die de partijen de komende jaren willen bereiken. Daarnaast wordt er gesproken over de wethouderskandidaten.

“Nissewaard Lokaal zal, net als voorgaande jaren, op kritische en constructieve wijze oppositie blijven voeren. Wij blijven onze inwoners informeren over en betrekken bij besluitvorming en we zullen proberen onze belangrijkste punten alsnog gerealiseerd te krijgen. Bovendien zullen wij ook de komende jaren op straat het gesprek aan blijven gaan om grote en kleine problemen te signaleren. Daar mag iedereen op rekenen,” besluit Hottentot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *