ONS blijft grootste partij, Nissewaard Lokaal naar 4 zetels

Nissewaard Lokaal bedankt stemmers

ONS blijft de grootste in de gemeente Nissewaard. De partij won een extra zetel en komt in de nieuwe raadsperiode uit op een totaal van 14 zetels. De PvdA groeit ook een zetel en komt op een totaal van 6 zetels. Nieuwkomer PVV, van wie een nek-aan-nek race werd verwacht met ONS, komt binnen in de raad met 5 zetels. Nissewaard Lokaal is gegroeid. De partij krijgt er twee zetels bij en komt op vier zetels.

VVD, CDA, ChristenUnie/SGP en LOB verloren elk een zetel. De VVD komt nu op een totaal van drie zetels en het CDA op twee. ChristenUnie/SGP en LOB houden allebei één zetel over. De partijen Forza Nissewaard en Trots op Nederland komen niet in de raad. Beide partijen haalden nul zetels.

Dank
Nissewaard Lokaal is tevreden. “Natuurlijk hadden we gehoopt dat er een betere balans in de raad zou komen,” vertelt lijsttrekker Chris Hottentot. “Helaas is dit niet gebeurd, maar we zijn wel gegroeid en nu de vierde partij van Nissewaard geworden. Dat is best iets op trots op te zijn. Wij willen alle mensen die op ons hebben gestemd hiervoor hartelijk bedanken. Wij zullen het vertrouwen die ons is gegeven niet beschamen en we zullen ook de komende vier jaar in gesprek blijven gaan met inwoners. Online en op straat.”

Volgens Nissewaard Lokaal moet er rekening gehouden worden met de partij bij coalitie-onderhandelingen. “Wij zijn een van de grotere partijen geworden in de gemeenteraad. Hoewel er voor ONS verschillende opties zijn om een coalitie te vormen moeten ze met onze aanwezigheid weldegelijk rekening houden,” besluit Hottentot.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *