NL vraagt naar paaltjes Theatergarage

Nissewaard Lokaal heeft in de raadsvergadering van 14 oktober j.l. vragen gesteld over een vreemde situatie in de Theatergarage. Daar heeft de gemeente Nissewaard onlangs nieuwe paaltjes geplaatst, waardoor de toegang tot de lift voor mindervalide bewoners onmogelijk wordt gemaakt. De partij wilde weten welke gedachte er achter deze maatregelen zat.

Aanleiding voor de vragen vormde een hevige discussie op de Facebookpagina Spijkenisse discussieert. Een bewoonster had een filmpje gemaakt van de situatie en deed hierover haar beklag. Al snel kreeg zij veel bijval van anderen, die ook niet snapten waarom de gemeente de toegang heeft afgeschermd.

Raadslid Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal heeft vrijdag 16 oktober de situatie bekeken. Dezelfde toegang wordt ook gebruikt om fietsen, scooters en scootmobielen te stallen. “Ik kan mij voorstellen dat de gemeente het fietsen door een parkeergarage in verband met de veiligheid niet wil hebben”, vertelt Hottentot. “Dan moet er wel een goed alternatief zijn voor deze bewoners, maar dat ontbreekt momenteel. In het gebouw is er weinig ruimte om zich met scooters en scootmobielen er door te verplaatsen. Hier is dus niet goed over nagedacht. Waarschijnlijk zijn de paaltjes geplaatst na klachten, maar is er geen goede analyse gemaakt van de betreffende situatie en de gevolgen bij aanpassing.”

Wethouder Dijkman vertelde in de raad de situatie niet te kennen, maar zo snel mogelijk met een schriftelijke reactie te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *