Nissewaard Lokaal wil snelheidsonderzoek Groene Kruisweg

Nissewaard Lokaal wil dat er een snelheidsonderzoek komt op de Groene Kruisweg. De partij krijgt meerdere klachten binnen dat er op deze weg te hard wordt gereden. Bovendien beklaagde een persoon zich erover dat deze bij het oversteken bijna was aangereden door een automobilist die door rood reed.

De partij vindt het vreemd dat er over de gehele Groene Kruisweg snelheidsbeperkingen gelden en camera’s staan, maar dat er midden in de stad geen maatregelen zijn getroffen. Daarom pleit de partij voor een snelheidsonderzoek. De partij wil weten wat de gemiddelde gereden snelheid is op de Groene Kruisweg en wat de excessen zijn. Naar aanleiding van zo’n onderzoek kan er dan met de gemeenteraad besproken worden welke passende oplossingen genomen moeten worden.

Wethouder Igo Bal (VVD) zegde toe om onderzoek te doen naar de snelheid op de Groene Kruisweg, maar gaf wel een waarschuwing. Vaak lijkt het alsof er hard wordt gereden, maar blijkt dat in de praktijk mee te vallen. De vraag is of maatregelen dan gerechtvaardigd zijn.

2 Comments

Laat een reactie achter