Nissewaard Lokaal wil onderzoek naar bamboeverkeersborden

Nissewaard Lokaal wil een onderzoek naar de mogelijkheid om aluminium verkeersborden te vervangen voor een bamboe-variant. In tientallen gemeenten in Nederland staan inmiddels borden van bamboe. Hieronder zijn grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, maar ook kleinere gemeenten als Coevorden, Dordrecht, Rijswijk, IJmuiden en Voorschoten.

Bamboe is sterker en duurzamer dan aluminium borden. Bovendien kan een bord 25 jaar mee gaan en is deze aan het eind van de levensduur te recyclen. Het kan worden verwerkt tot spaanplaat of als biomassa worden gebruikt voor het opwekken van stroom. Een nadeel is wel dat bamboeborden voorlopig nog dertig procent duurder in prijs zijn. Nissewaard Lokaal verwacht dat de langere levensduur van deze borden deze hogere prijs compenseert.

De partij wil in de raadsvergadering van 6 maart bij motie voorstellen om de mogelijkheden te onderzoeken om aluminium borden bij vervanging of nieuwplaatsingen te vervangen door exemplaren van bamboe. Resultaten van dat onderzoek worden dan voor de zomer verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *