Nissewaard Lokaal wil onderzoek economische schade brugstoringen

Nissewaard Lokaal wil een onderzoek laten uitvoeren naar de economische en maatschappelijke schade als gevolg van de vele brugstoringen. Volgens de partij reageert Rijkswaterstaat zeer laconiek op de vele storingen en wordt het tijd om de schade inzichtelijk te krijgen. Bovendien kan dit volgens Nissewaard Lokaal helpen in de lobby voor de A4-zuid. “De economische en maatschappelijke schade kan wel eens hoger liggen dan de aanlegkosten van de A4-zuid,” zei fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal. “Dan sta je sterker in je lobby richting de Rijksoverheid.” Hottentot kreeg in de commissie Leefomgeving bijval van LOB.

VVD-wethouder Henk de Graad kon zich wel vinden in dit voorstel. Volgens hem is de tijd rijp voor zo’n onderzoek. Hij overweegt om een ambtenaar de kosten te laten doorrekenen of er eventueel een stagiair verkeerskunde op te zetten.

3 gedachten over “Nissewaard Lokaal wil onderzoek economische schade brugstoringen”

 1. arjan van de haar

  ik weet niet of dit onder de economische schade valt, maar wou toch even aangeven want dit heeft zeker vergaande gevolgen voor spijkenisse
  ik denk namelijk dat met economische schade bedoeld wordt, auto’s die stil staan, mensen die niet op tijd op plaats van bestemming komen, goederen die bederven omdat ze niet op tijd aankomen etc.
  echter er is nog iets anders, de leefbaarheid van spijkenisse. ik werk in hoogvliet, woon in spijkenisse. ben dus normaal gesproken snel op mijn werk maar ook dit keer koste het mij voor de zoveelste keer meer dan 2 uur om thuis te komen.
  ik ben dan ook nu op het punt beland, elke keer als we het over verhuizen hebben, dat spijkenisse als een optie totaal niet op tafel ligt. het zal toch echt aan de noordkant van de rivier worden. mijn collega’s hebben dezelfde gedachte. niemand wil vanwege de brug nog in spijkenisse wonen.

  Spijkenisse is op basis van woon-werk verkeer geen optie om te gaan wonen. dit gaat spijkenisse op de lange termijn een hoop geld kosten. belasting inkomsten, geld dat uitgeven wordt aan horeca en retail etc etc.

  geloof mij als Spijkenisse niet veel harder, echt harder lobby gaat voeren dan loopt spijkenisse echt leeg.
  kijk maar naar de retail die is echt al leeg gelopen. niemand wil hier nog winkelen. in deze ecomomische tijden is het toch niet mogelijk dat er zoveel winkels leeg staan, is het toch niet mogelijk dat het alleen maar outlet stores zijn. wat een blamage. kom niet met feit over internet winkels! kijk hoogvliet alle retail vol, helevoetsluis alle retail vol etc etc. er is totaal geen reden dat er zoveel leegstand is in spijkenisse anders dan dat spijkenisse totaal niet meer interessant is om te wonen.

  1. Ik sluit mij geheel aan bij je verhaal over de brug. Het is een kriem!
   Ook het verhuizen wat steeds blijft knagen i.v.m. de doorstroming/ bereikbaarheid in Spijkenisse, terwijl ik eigenlijk prima woon. Het is niet alleen een groot ergernis, maar kwestie veiligheid/ leefbaarheid in een stad.
   Wat word hiermee gedaan? Is hier evt. een adviesbureau voor benaderd om de gemeente te ondersteunen en adviseren in deze?

   Tevens vind ik het een slechte zaak dat we in een groeiende gemeente een karig zorgaanbod hebben. Ik noem een gesloten spoedpost in Hellevoetsluis, waardoor de huisartsenpost veelal overbelast is in Spijkenisse Medisch Centrum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *