Nissewaard Lokaal wil mogelijkheden voor planten bedrijfsbos onderzoeken

Er is regelmatig veel ophef rond de kap van bomen. Veel inwoners zijn erg betrokken bij het groen in de nabije leefomgeving. Daarom heeft ook Nissewaard Lokaal zich hier regelmatig druk om gemaakt. Niet voor niets is er in het coalitieprogramma opgenomen dat de gemeente meer bomen zal compenseren, dan er gekapt worden.

Om daarnaast te zorgen dat er meer bomen komen, wil Nissewaard Lokaal de mogelijkheden laten onderzoeken om bomen te laten planten door het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen bedrijven bijdragen aan het vergroenen van de woonomgeving. In meerdere gemeenten in Nederland en België sponsort het bedrijfsleven al bedrijfsbossen. Uit gesprekken met Nissewaard Lokaal blijkt het bedrijfsleven in deze regio mogelijk ook geïnteresseerd voor dit initiatief.

In de raad van 14 september jl. diende Nissewaard Lokaal dan ook een motie in om de mogelijkheden hiervoor te verkennen. De motie werd ingediend met steun van ONS en PvdA. Wethouder Jan-Willem Mijnans kon zich in de motie vinden. In de gemeente zijn er al verschillende plannen voor het planten van bossen, zoals een herdenkingsbos, vertelde hij de raad. Het initiatief van een bedrijvenbos kan dit mogelijk verrijken.

Hoewel een aantal partijen kritiek hadden op de motie, konden zij er uiteindelijk wel mee instemmen. Opvallend genoeg stemde CDA als enige partij tegen de motie om het bomenareaal uit te breiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *